Кашкавал на скара

  • 28 597
  • 103
  •   1
Отговори
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
  • Мнения: 160
Здравейте,скоро ядохме на ресторант,кашкавал на скара,ужасно вкусно нещо,реших и аз да го измайсторя във къщи,но,уви нищо не стана,разтопи се,въобще резил.Та да питам някой дали е правил или знае как се прави Thinking(може би трябва да поседи малко във фризера)знам ли....

# 1
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Кашкавал на скара ли? newsm78 Че той може ли?

# 2
  • Мнения: 2 926
И мен ми се струва, че трябва да е бил предварително във фризера, но нека някай по-компетентен се включи.

# 3
  • Мнения: 930
според мен обикновен кашкавал, няма да стане на скара
аз съм правила от този , който е растителен - с него става, но пък самият кашкавал, не мога да кажа , че е много вкусен Crazy

# 4
  • Мнения: 2 774
Дали е бил на скара  newsm78
Може би на грил тиган ?

# 5
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Да може би е на грил-тиган .Аз правя на тефлона за да няма панировка -по медицински причини Rolling Eyes-.
Не става на раета , но се запича .Не мога да кажа кой точно вид е бил.Не е растителен де.

# 6
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
  • Мнения: 160
Ами аз точно на грил тиган го направих,но не стана

# 7
  • Мнения: 6 620
Преди това се оставя във фризера ,но много зависи от кашкавала .

# 8
  • Мнения: 70
Виждала съм кашкавал, на който пише, че е специално за скара. В Билла се намира обикновено, предполагам и в другите вериги.

# 9
  • Мнения: 5 173
Кашкавалът за скара е специален.
Последния път, когато ядох, ми се стори ужасно твърд и жилав.

# 10
  • Мнения: 655
Аз скоро правих на скара и ми се разтече ужасно,а бе грозна гледка LaughingА преди това съм правила няколко пъти на силно загрят грил тиган и става страхотен,режа го на по-дебели парчета,ама обикновен,не някакъв специален кашкавал.

# 11
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Аз пък съм го виждала готов да се продава в магазина. Даже се чудех как са го пекли- стоеше си на райенца  Thinking

# 12
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Зарибихте ме с тоз кашкавал на скара Laughing

# 13
  • Мнения: 901
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

# 14
  • Мнения: 113
Преди няколко месеца ядох в едно заведение в Рибарица сирене Камембер с мед и орехи (приготвено на скара). Вкусът беше невероятен! Това всъщност беше най-вкусното нещо, което някога съм яла.  Тъй като за първи път опитах това сирене, много ми напомни за вкуса на кашкавала. Направих го и в къщи. Не стана както в заведението, но се доближаваше доста.

# 15
  • Мнения: 262
Преди имаше кашкавал за скара на "Мероне" , но отдавна не съм го виждала.

# 16
  • Мнения: 3
със сигурнос трябва да се замрази,не само за скара,а и когато е за паниране,знам го от съпруга си който е готвач и често ни прави в къщи такивеа вкусотийки(става и с най-обикновен кашкавал)

# 17
  • Мнения: 4 435
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

О, това е най-любимото ми нещо за ядене. Crazy

# 18
  • Мнения: 27 524
със сигурнос трябва да се замрази,не само за скара,а и когато е за паниране,знам го от съпруга си който е готвач и често ни прави в къщи такивеа вкусотийки(става и с най-обикновен кашкавал)

Няма нужда да се замразява. Двама готвачи са ми го казвали и аз го правя без да го замразявам, става си идеално.  Peace Просто трябва да се "запуши" с брашното първо  Simple Smile

# 19
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160

 Просто трябва да се "запуши" с брашното първо  Simple Smile
Да се запуши?Имаш предвид да се оваля? newsm78

# 20
  • Мнения: 27 524
Да се оваля, разбира се, нали има кавички  Wink Имам предвид, че след като се намокри кашкавалът се овалва първо в брашно, така се запушва, т.е. да не се разтече после. След това е яйцето, пак брашно и ако го харесвате рошав отгоре - се завършва пак с яйце. Аз лично спирам след второто брашно Simple Smile

# 21
  • Мнения: 125
Аз знам че парчето кашкавал се опакова в намаслена хартия за печене и се мята на скарата.

# 22
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Блонди ти говориш за паниран кашкавал,а става въпрос за кашкавал на скара ....или като е на скара пак се панира?

# 23
  • Мнения: 27 524
Блонди ти говориш за паниран кашкавал,а става въпрос за кашкавал на скара ....или като е на скара пак се панира?

Сливница, четеш ли, не четеш ли, не знам...  Hug Отговарям на цитиран от мен постинг, не конкретно на първия постинг в темата  Crazy

# 24
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Чета,чета,но май поста ти няма нищо общо с темата Peace Както и да е,няма значение Simple Smile

# 25
  • Мнения: 27 524
Отговарям на мнение! Забранено ли е?  Wink

# 26
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Отговарям на мнение! Забранено ли е?  Wink
Не е забранено,но се чудя защо като на някой не му хареса някой пост,го приема като заяждане или нападане? Laughing Wink

# 27
  • Мнения: 27 524
Няма какво да ми харесва или не. Нито го приемам така. Просто не разбрах за какво ми правиш забележка, това е. Както и да е  Peace

# 28
  • Мнения: 2 133
Е, Peace няма ли кой да се изкаже компетентно за кашкавала на скара, бе?

# 29
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
А къде намирате сирене Халуми? Аз търсих при арабите на женския, ама нямаше  Rolling Eyes

# 30
  • Норвегия
  • Мнения: 115
Преди 2 години оргазнизирах дегустации на сирене халуми в Метро и Била.
Ето за това става дума:


Много вкусно, бързо и лесно за приготвяне. Потърсете го в тези вериги. Надявам се да имат доставки.  Peace

# 31
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Никога не съм виждала по хипермаркетите, а аз определено зяпам щанда със сирената  Mr. Green Ще потърся, дано намеря, все пак има доста продукти на Май Дей, дано и този го има.

# 32
  • Мнения: 4 435
Ей така наречено халуми, направо ми бърка в мозъка. На гръцки си е халюми.
Но пък няма нищо общо с нашият кашкавал, за който всъщност е темата.
Иначе аз си нося само от чужина. Представям си какво ще е това на Май Дей.

# 33
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Ами на мен каот няма кой да ми донесе  Tired Има ли гръцки магазин в София?

# 34
  • Мнения: 383
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

marabu да, това е едно страхотно сирене, мммм... Хеллим Сирене

може на скара, на тиган, на тостер и т.н.

# 35
  • Мнения: 3 621
Здравейте,скоро ядохме на ресторант,кашкавал на скара,ужасно вкусно нещо,реших и аз да го измайсторя във къщи,но,уви нищо не стана,разтопи се,въобще резил.Та да питам някой дали е правил или знае как се прави Thinking(може би трябва да поседи малко във фризера)знам ли....
От майстор готвач, знам че единствено биволския кашкавал става за печене на скара /той по принцип само така се яде де/. Яла съм го и в ресторант и в къщи сме го приготвяли става много вкусен и на скара и на грил тигана.

# 36
  • София
  • Мнения: 110
Сирене халуми си купих от магазини ХИТ, правих го и на скара и на тиган, без допълнително мазнина. Но преди това трябва да се изкисне във вода, защото е много солено. Това си го пишеше на опаковката. На вкус е все едно ядеш кашкавал, на мен лично ми хареса.

# 37
  • Мнения: 4 435
Сирене халуми си купих от магазини ХИТ, правих го и на скара и на тиган, без допълнително мазнина. Но преди това трябва да се изкисне във вода, защото е много солено. Това си го пишеше на опаковката. На вкус е все едно ядеш кашкавал, на мен лично ми хареса.

Значи толкова е и халюми, щом има типичен вкус на нашият кашкавал. ooooh!
Иначе като се яде сурово не е солено много. Но като мине обрботка става... но аз по принцип ям солено.
Допълнително мазнина не се слага.

# 38
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Днес питах в магазина до нас, на коя фирма е печения на скара кашкавал. Бил на РАВДИН. Вземали го и заведенията, защото си е готов печен - може само да го затоплят. Ще си взема да опитам и ще докладвам  Peace

# 39
  • Мнения: 901
Никога не съм виждала по хипермаркетите

Определенно най-добре някой да го донесе и то от Кипър и то халУми, а не от Гърция. Това сирене дори гърците са признали, че става само от кравите в Кипър.

Обаче като няма кой купуваш Тип Халуми и печеш - не точно същото, но пък е вкусно. Опитвала съм и двете.

# 40
  • Мнения: 4 435
Аз само от Кипър ям халюми. Живяла съм там, а баща ми до ден днешшен вече 16-та година живее там. Когато ходя при него, той знае че трябва да е заредил с много чипс с оцет, и халюми. Mr. Green

# 41
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Много се навих на това сирене халюми. Няма кой да ми донесе, та ще взема да отида там едно море да изкарам и да си донеса 1-2 тенекии  Laughing

# 42
  • Мнения: 4 435
Много се навих на това сирене халюми. Няма кой да ми донесе, та ще взема да отида там едно море да изкарам и да си донеса 1-2 тенекии  Laughing

На тенекии не съм виждала, ама има едни големи пластмасови 3-литрови буркани. Mr. Green
Щях да ходя това лято, но за съжаление семестърът ми ще е още в началото на август, а дотогава имам изпити, и няма да мога да отида, иначе с удоволствие щях да ти донеса.
Иначе могат да ми изпратят от Гърция, но веднъж съм опитвала и не ми допадна толкова.

# 43
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Аз не съм спешна, ако заходиш да се обадиш  Mr. Green

# 44
  • Мнения: 4 435
Аз не съм спешна, ако заходиш да се обадиш  Mr. Green

Обезателно.  Grinning

# 45
  • Мнения: 27 524
Това сирене дори гърците са признали, че става само от кравите в Кипър.

Халуми се казва, да  Peace Но доколкото прочетох се прави основно от овче и от козе сирене. Рядко съдържа краве.

# 46
  • Мнения: 4 435
Това сирене дори гърците са признали, че става само от кравите в Кипър.

Халуми се казва, да  Peace Но доколкото прочетох се прави основно от овче и от козе сирене. Рядко съдържа краве.


Блонди, не ми се спори, но като човек живял там години,и ходил на училище там,  мисля че знам по-добре как се казва. Гърците и кипърците имат меко "л", така че няма как да го кажат халУми.  Ю-то се получава именно  от мекото "л". Всеки който има някакви знания по гръцки, знае как се произнася "л"-то там. Wink Това че в Бг си го изговарят по нашенски, е друга работа. Stop

# 47
  • Мнения: 27 524
Е, то и Париж не се произнася Париж на френски, нали?
Според правописа и българския език се казва халуми. И Париж. И т.н. Не споря за гръцкия.  Peace Тук говорим и пишем на български  Wink

# 48
  • Мнения: 4 435
Е, то и Париж не се произнася Париж на френски, нали?
Според правописа и българския език се казва халуми. И Париж. И т.н. Не споря за гръцкия.  Peace Тук говорим и пишем на български  Wink

Ами виж, това е името на продукта и аз го казвам както си е, а не както тука си мислят. А ти ми обясняваш, че правилно било еди как си. Правилно е, когато се изговаря от българи, защото нашето "л" не  е меко. Но като иде да си го купи някой там в магазина и го каже така, трудно  ще го разберат. Париж може и да се признася всякак, ама Кока-Кола си е Кока-Кола. Wink

# 49
  • Мнения: 901
все си мислех, че е готварски подфорум, а не за завършили българско-гръцка филология. Totally*Av4e  предполагам, че владеете перфектно гръцки браво на Вас!!! А най-вероятно Блонди ще общува на английски в Кипър, така че ще я разберат  Simple Smile

# 50
  • Мнения: 27 524
Париж може и да се признася всякак, ама Кока-Кола си е Кока-Кола. Wink

 Joy Това ме закопа. По-"интелигентно" измъкване от спор не бях срещала досега  hahaha

Марабу,   bouquet

# 51
  • Мнения: 4 435
все си мислех, че е готварски подфорум, а не за завършили българско-гръцка филология. Totally*Av4e  предполагам, че владеете перфектно гръцки браво на Вас!!! А най-вероятно Блонди ще общува на английски в Кипър, така че ще я разберат  Simple Smile

Перфектно гръцки не владея. Владея добре кипърски, защото има разлика в двата езика. И не очаквам, а и няма нужда всички да знаят езика или нещо подобно. Това е име в крайна сметка. И на английски се произнася така. Wink
Спирам да спамя, понеже явно тука някой като е на друго мнение от "старите кучета в готварския" става лошо. ooooh! Тъпото е, че някой реши че се заяждам с него, а аз просто исках да разкажа. Поне на мен винаги ми е било интересно в темите за чуждите кухни да научавам разни неща, и да знам как се казват истински, а не побългарено. Но няма значение.
Изобщо тоя разговор не беше за тука с халюмито, нали темата е за Бг кашкавал на скара. Tired

п.с. Блонди, от вчера си много нервна в темата. Успокой се малко. И по-кротко с квалификациите ако обичаш. Умираш от кеф, да се заяждащ. Sick Голяма "чест" ти прави. И няма защо да се измъквам от спор, по който и да е начин, в случай че съм права, какъвто е този. ooooh! Колко е грозно само да спориш и обиждаш като не си прав, не е истина просто. Sick

# 52
  • Мнения: 27 524
п.с. Блонди, от вчера си много нервна в темата. Успокой се малко. И по-кротко с квалификациите ако обичаш. Умираш от кеф, да се заяждащ. Sick Голяма "чест" ти прави. И няма защо да се измъквам от спор, по който и да е начин, в случай че съм права, какъвто е този. ooooh! Колко е грозно само да спориш и обиждаш като не си прав, не е истина просто. Sick

Нервна не съм. Нито се заяждам. Казвам си мнението или реагирам, когато ми се правят забележки без повод. А от спора не се измъкваш, пишеш глупости за кока-колата. Какво доказателство е това, за онова, което аз ти казвам и пиша? Че мекото Л го има и във френския и много неща на български се произнасят еди как си. И никой не скача в дадена тема да пояснява как не се казва Париж, а Пари. Примерно. Или казваме Айфеловата Кула. И някой, говорещ френски трябва да скочи, как се казва Тур Айфель всъщност, така ли? Затова е глупав спорът, а кока-колата най-вече  Wink
Споря, но не обиждам!  Peace

# 53
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Блондс, преди време беше поправила някого в готварска тема, че паеля всъщност се произнася паейя. Същата работа- побългарено или не, така се е наложило в БЕ. Не виждам какво толкова се дърлите за една дума  Tired

За да не съм съвсем спам, ще кажа, че много ме заинтригувахте с това сирене- кашкавал- скара- тиган  Laughing По принцип не обичам особено млечни произведения, но откакто съм бременна, само такива ям  #Crazy Ще потърся поне това халУ/Юми на Май дей, да го пробвам на скарата.

# 54
  • Мнения: 100
моми4ета винаги съм влизала с наи-голямо удоволствие в готварския форум,защото е наи-миролюбив и позитивин ,но с този спор(които е безумно неуместен и можехте да си го водите на ли4ни) просто ми убихте апетита.
п.с.моля некоментираите поста ми,нямам намерение да споря с НИКОГО

# 55
  • Мнения: 27 524
...просто ми убихте апетита.

Гладувай тогава  Laughing

Тарти, така е, казах го. Но не съм казала, че ми бърка в мозъка или колко са неграмотни така пишещите го.... Както и да е  Hug

# 56
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Намерих халуми/халюми на Карловско сирене, закупих си го(признавам си на май дей не съм фен). Пише да се изкисне и че може без мазнина на грил-тигана. Утре ще докладвам как е.

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 11:55 от Сиренце

# 57
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Каква му е цената долу- горе?

# 58
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Каква му е цената долу- горе?
200 или 300гр, около 3лв беше, не помня точно купувах и други неща.

# 59
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Каква му е цената долу- горе?
200 или 300гр, около 3лв беше, не помня точно купувах и други неща.

Супер, ама на нашия супермаркет не открих тази вечер. ще търся на Билла.

# 60
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Аз го купих от Фантастико. Снощи го направих, ммм хареса ми. Стана едно хрупкаво и запечено отвън и едно такова мекичко и кремообразно отвътре. Страхотно мезе за бира е. Актуализирам се за цената:  225гр за 2.60лв.

# 61
  • Мнения: 1 313
Аз пък не съм купувала такова сирене, но не е късно.........
Понеже гледам, че темата е за кашкавал та да си кажа Wink
Аз си правя кашкавал или сирене

И после на грил-тиган или скара сиренце и кашкавал, мнооого вкусно!

# 62
  • Мнения: 383
Аз пък не съм купувала такова сирене, но не е късно.........
Понеже гледам, че темата е за кашкавал та да си кажа Wink
Аз си правя кашкавал или сирене

И после на грил-тиган или скара сиренце и кашкавал, мнооого вкусно!



esy, каква е тая мярка(1 п.) в рецептата?

Продукти:
. . . .
10 гр. /1 п./ лимонтузу
. . . . .

страхотни са, благодарим  Peace

# 63
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Едно пакетче може би Rolling Eyes

# 64
  • Мнения: 27 524
Да, пакетче, разбира се, кое не е ясно?  Wink

# 65
  • Мнения: 1 313
Да, пакетче, разбира се, кое не е ясно?  Wink

Ами мисля, че 10 гр. е достатъчно като мярка за ориентация, но иначе 1 п. е пакетче, да! Peace

Блонди,   bouquet

# 66
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 809
Сиренце ти кисна ли го? и на какво го пече на скара или на тиган.

# 67
  • Мнения: 198
Както вероятно се досещате първата ми работа вчера бе да отида във Фантастико и да си купя халуми.Изкиснах го малко и го запекох на грил тигана.Като го обръщах беше залепнал затова намазах с олио другата страна.Получи се великолепно мезе,с което с удоволствие изпих чаша хубаво изстудено бяло вино.Благодаря за идеята.

# 68
  • Мнения: 6 301
Аз съм яла в заведение сирене и кашкавал на скара, обикновени, но бяха увити в кора за баница. Също става хрупкаво и чудесно мезе за бира и вино.

# 69
  • Бургас/София
  • Мнения: 411
Момичета, от къде го купувате този кашкавал за скара? Търсих в Карфур и Кауфланд, но няма такова нещо...

# 70
  • Мнения: 1 906
Момичета, от къде го купувате този кашкавал за скара? Търсих в Карфур и Кауфланд, но няма такова нещо...
Аз пък в "Билла" и "Кауфланд" и също не намерих  Cry

# 71
  • Мнения: 2 170
И аз не намерих, но съм яла в заведение и си спомням, че беше мноооого солено...

# 72
# 73
  • Мнения: 27 524

Ох, от тия записи се изприщвам вече...  Twisted Evil Няма по-досадно и тъпо нещо във форума от това  Tired

# 74
  • Мнения: 325
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ не помня на коя фирма беше, но със сигурност беше българска и не беше my day. Изпекох го на грил-тигана, но беше мнооооого солено и стоеше гумено, направо не ставаше за ядене, поне според нашия вкус. Да питам някой който е купувал извън България дали е толкова солено или само на тази фирма е такова.

# 75
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Сиренце ти кисна ли го? и на какво го пече на скара или на тиган.
Киснах го да, аз винаги си обезсолявам сиренето. Пекох го на грил-тиган.

# 76
  • Мнения: 1 906
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ ...
Тази долу или до "Технополис"?

# 77
  • Мнения: 1 236
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ ... Да питам някой който е купувал извън България дали е толкова солено или само на тази фирма е такова.

Не беше много солено. Беше твърдичко, сухичко (малко тип ученическа гума за моливи  Laughing)  и ми беше препоръчано за точно скара (с перфектен резултат).

# 78
  • Мнения: 325
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ ...
Тази долу или до "Технополис"?

На Дружба - до Техномаркет, но сигурно и в долната Била го има, не съм проверявала.

# 79
  • Мнения: 1 906
4o4olina, благодаря   bouquet . В събота ще потърся.

# 80
  • София
  • Мнения: 723
Вчера след като четох при вас  Hug, купих сиренето Халуми и вечерта - на барбекюто   chef....Имахме гости - всички много го харесаха, аз така и не успях да го опитам - свърши  Joy    но вече знам, че се получава, така че скоро и аз ще го опитам  Laughing

мерси за идеята

# 81
  • Мнения: 1 951
Даа, ще потърся и аз тогава такова халюми/халуми.
Пух, на коя фирма беше твоето?


Малко офтопик, но тук най-малко за сиренето се пише  Laughing
Тарталета, честито! Лека и безпроблемна! Много се зарадвах Hug

# 82
  • Мнения: 198
халуми няма  номенклатурата на Кауфланд.
Аз си го купих от фантастико-225гр за 2,60 лв

# 83
  • Мнения: 626
ММММММММММММММ звучи ми много вкусно и сирене и кашкавал -  със сигурност ще се пробам да направя.

# 84
  • Мнения: 5
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

Напротив, става и сурово...то е нещо между сирене,кашкавал и мляко.Аз го печа и става вълшебно, но може да се яде и сурово... Simple Smile

# 85
  • Мнения: 4 435
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

Напротив, става и сурово...то е нещо между сирене,кашкавал и мляко.Аз го печа и става вълшебно, но може да се яде и сурово... Simple Smile

Точно така е. Аз също си го ям и сурово.
Естествено това българското не съм го опитвала, и май нямам намерение като ччета как го описвате. Mr. Green Говоря за оригиналното, кипърско.

# 86
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Малко офтопик, но тук най-малко за сиренето се пише  Laughing
Тарталета, честито! Лека и безпроблемна! Много се зарадвах Hug

 Hug

# 87
  • София
  • Мнения: 723

Пух, на коя фирма беше твоето?


всъщност не запомних  Embarassed, тъй като го купих от Фантастико и беше единственото такова там....

# 88
  • Countryside
  • Мнения: 11 632

Пух, на коя фирма беше твоето?


всъщност не запомних  Embarassed, тъй като го купих от Фантастико и беше единственото такова там....
Аз купих Карловско. Имало и на Май Дей. Друго не съм виждала.

# 89
  • Мнения: 515
И аз ще мина довечера през Фантастико дано да го намеря там...

edit намерих от сиренето страхотно е , малко бие на кашкавал,но на опаковката пише ситене тип халуми фирмата е " Карлово" Много ми се иска да опитам оригинално такова  Heart Eyes ето малко снимков материал на сиренето + два печени кремвирша  Laughing



Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 21:33 от VIKI_I

# 90
  • близо под тепетата
  • Мнения: 668
marabu да, това е едно страхотно сирене, мммм... Хеллим Сирене
може на скара, на тиган, на тостер и т.н.

Ердинч, я сподели за Sütaş Hellim Peyniri как го правиш на тиган и скара? Слагаш ли мазнина някаква, завиваш ли го в нещо?Или не се разтича? newsm78

# 91
  • Мнения: 262
Днес в едно заведение ядох халуми/халюми (сега явно и трети вариант излезе  Mr. Green ) и мноооооого ми хареса.

Почвам да го търся. Някой виждал ли е в Метро ?

# 92
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
В Билла го има  Wink

# 93
  • Мнения: 1 906
VIKI I, направо лигите ми потекоха  Embarassed

# 94
  • Мнения: 515
VIKI I, направо лигите ми потекоха  Embarassed

 и моите  Laughing като ги гледам  сега снимките пак ми се прияде,  довечера пак ще си взема

# 95
  • Мнения: 2 170
Аз не го намерих в Била  Rolling Eyes

# 96
  • Мнения: 383
marabu да, това е едно страхотно сирене, мммм... Хеллим Сирене
може на скара, на тиган, на тостер и т.н.

Ердинч, я сподели за Sütaş Hellim Peyniri как го правиш на тиган и скара? Слагаш ли мазнина някаква, завиваш ли го в нещо?Или не се разтича? newsm78

 newsm78 може в тигана или направо на скарата

в тигана може с масло и без него, може да го завиеш със станиол и така да го печеш(става нещо като  задушено), при всичките вариации може да ползваш подправки(чубрица, шарена сол и тн), също така може да го ползваш в кюфтета, в баници, със макарони и тн

поразгледай по добре горната връзка, самите снимки ще ти "разкажат" мн повече неща  Hug




# 97
  • Мнения: 1 906
Довечера пак ще тръся в "Билла" и дано този път имам късмет  Praynig

# 98
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Довечера пак ще тръся в "Билла" и дано този път имам късмет  Praynig
В София в Била-Мотописта го има, както и в Пловдивската. За другите незнам  Thinking

# 99
  • София
  • Мнения: 2 100
Вчера купих и пекнах сиренце халуми/халюми /Карловско от Фантастико/.Голям успех пожънах вкъщи и днес имам поръчка за още. Наистина много вкусно и не е толкова мазно като кашкавал пане например.
Благодаря за фантастичната идея.!!!!

# 100
  • близо под тепетата
  • Мнения: 668
newsm78 може в тигана или направо на скарата

в тигана може с масло и без него, може да го завиеш със станиол и така да го печеш(става нещо като  задушено), при всичките вариации може да ползваш подправки(чубрица, шарена сол и тн), също така може да го ползваш в кюфтета, в баници, със макарони и тн

поразгледай по добре горната връзка, самите снимки ще ти "разкажат" мн повече неща  Hug

Ти вече ми писа на ЛС. Поста ми е стар...Отново çok teşekkür ederim!!!! Mr. Green

# 101
  • Мнения: 1 906
Довечера пак ще тръся в "Билла" и дано този път имам късмет  Praynig
В София в Била-Мотописта го има, както и в Пловдивската. За другите незнам  Thinking
Aз го търсих в Плевен и Враца и нямаше  Cry

# 102
  • София
  • Мнения: 2 100
в БИЛА Младост също има, но не при сирената , а при кашкавала.

# 103
Oviite kashkavala v hartiq i go slagate na predvaritelno zagrqta skara. Pone taka smqtam che shte stane. Ako ima nqki probval molq da mi kaje kakvo se e poluchilo.

Общи условия

Активация на акаунт