Марината за крехко пилешко месо, моля...

  • 95 354
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Ако знаете марината за крехко, вкусно и сочно пилешко месце, бихте ли я споделили с мен?
Благодаря Ви   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341






Аз заливам месото със соев сос + лимонов сок и престоява така поне 2-3 часа.

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
аз само със соев сос.
Но потъмнява месото и не е така крехко, като това, което ям по заведенията.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 553
аз само със соев сос.
Но потъмнява месото и не е така крехко, като това, което ям по заведенията.
Ами не е толкова крехко, щото по заведенията го киснат в крехкотин и разни други химии.
За печене на скара ли ти трябва или за фурна?

# 4
  • софия
  • Мнения: 70
здравейте, не знам дали все още те интересува, но за моето "крехко пилешко" разбивам един белтък + 1 лъжица нишесте - за предпочитане натурално

# 5
  • Мнения: 1 708
Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy

# 6
  • Мнения: 384
Ако имам време го накисвам от предния ден в прясно мляко и подправки - каквито обичате.
Сигурно и няколко часа ще му са достатъчни. Става много крехко и сочно отвътре. Важно е също и как ще бъде приготвено. Правя го на грил-тигана - силно сгорещен и намазан леко с мазнина. Запечатва се отвън и отвътре е крехко. Освен това не му е нужна дълга термична обработка, иначе изсъхва.
Успех Peace

# 7
  • Мнения: 1 798
Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy
Да,става страхотно Peace

# 8
  • Мнения: 2 125
Аз правя следната марината - майонеза, 1-2 ч.л. горчица и капвам соев сос. Прибавям подправка за пържоли (на Кotanyi), вегета или универсална подправка към всичко. По принцип, колкото повече стои месото в маринатата - толкова по-добре. Пече се или на грил тиган или на барбекю. Месото става наистина сочно и остава крехко  Peace

Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy
Да,става страхотно Peace

Да питам, какви са пропорциите за тази марината?

# 9
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Аз правя моята марината за пиле с кисело мляко,соев сос,чесън на прах,горчица,Пикантина за пиле,малко бяло вино,чер пипер,розмарин.Престоява така една нощ и на следващия ден си го правя по различни начини,дали с топено сирене дали печено или панирано, но месото по този начин стои крехко

# 10
  • Мнения: 1 798
Аз правя следната марината - майонеза, 1-2 ч.л. горчица и капвам соев сос. Прибавям подправка за пържоли (на Кotanyi), вегета или универсална подправка към всичко. По принцип, колкото повече стои месото в маринатата - толкова по-добре. Пече се или на грил тиган или на барбекю. Месото става наистина сочно и остава крехко  Peace

Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy
Да,става страхотно Peace

Да питам, какви са пропорциите за тази марината?
1с.л- мед,сокът от 1/2 лимон,1 с.л. водка,2с.л.-соев сос.
Черен пипер и сол на вкус.Това при мен е за около 1кг.месо.Заливам месото и слагам да престои 1час с маринатата.

# 11
  • Мнения: 2 125
delicate, много благодаря Hug

# 12
  • Мнения: 1 176
За мариноване най-често като основа ползвам прясно мляко. Разбърквам в една купичка сол, бял пипер, горчица, лимонов сок или винце бяло, или водка, мъничко сушен босилек, слагала съм и мед, добавяла съм и кисело мляко. Соев сос също, но той оцветява, да. С четка намазвам добре месото и го нареждам в плитка тавичка. Оставям малко да престои, после заливам с млякото и покривам с нещо. Един - два пъти обръщам месото. А за по-лесно разбърквам всички съставки заедно с млякото и заливам.

# 13
  • Мнения: 1 195
Правя няколко различни маринати Simple Smile
1. 1с.л. соев сос + 1с.л. мед + 1. с.л. водка(или бяло вино)+1с.л. горчица + къри сол, 
2. Или вечер мажа пилешките пържолки с майонеза+горчица + къри и  на следващата вечер ги пека на скарата Simple Smile

# 14
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
2. Или вечер мажа пилешките пържолки с майонеза+горчица + къри и  на следващата вечер ги пека на скарата Simple Smile
Това ми харесва,ще се пробва Grinning

# 15
  • Мнения: 147
    Аз правя марината с мед, соев сос и зехтин. Хубаво е месото да престои в сместта поне половин час, а ако е повече - още по-добре. Вече приготвено месото остава крехко дори и на следващия ден.

# 16
  • Варна
  • Мнения: 777
И аз мариновам пилешкото месо в прясно мляко,без нищо друго.Престоява поне 20 мин,може и повече ако има време.Това е,за да стане крехко.Подправките  за вкус добавям при приготвянето на месото.

# 17
  • France
  • Мнения: 726
Зехтин, бяло вино /слагала съм ябълков оцет-върши чудесна работа/, чубрица, червен пипер, малко къри и други подправки, които са ми под ръка.

# 18
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
чудни предложения.
Благодаря Ви  Hug

Само печено на скара го правя.

щото по заведенията го киснат в крехкотин

а какво е това всъщност?

# 19
  • Мнения: 2 803
Подправки, намазвам със зехтин и кисна в бяло вино.

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 106
Аз правя маринатата със соев сос+олио(зехтин)+бира+черен пипер и може лук нарязан на полумесеци,колкото по дълго престои става по добре,периодично се обърква.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 2 079
Аз правя маринатата със соев сос+олио(зехтин)+бира+черен пипер и може лук нарязан на полумесеци,колкото по дълго престои става по добре,периодично се обърква.
Същото правя и аз плюс малко горчица

# 22
  • Мнения: 549
Аз правя маринатата със соев сос+олио(зехтин)+бира+черен пипер и може лук нарязан на полумесеци,колкото по дълго престои става по добре,периодично се обърква.

и аз така  bouquet

# 23
  • Universe
  • Мнения: 1 556

 bowuu Марината за пилешко месо: светъл соев сос + олио(зехтин) + черен пипер + риган + горчица + кетчуп + балсамов оцет /по желание и наличност някакъв алкохол - бира,бяло вино, или водка/.
Вместо олио(зехтин) може да се сложи майонеза   Simple Smile
Добре е месото да престои минимум 6, максимум 12 часа  Peace

# 24
  • Мнения: 411
ли4но за мен като правя месо на скара не оби4ам с марина.
пека без да осолявам,след като е готожо го посолявам ,слагам 4ерен пипер и захлупвам да се задуШи .

а за дому4адието соев сос,гор4ица и мед (за меда децата не знаят 4е и двамата не го оби4ат)оставям ги цяла ноЩ,пека на следваЩия ден.

# 25
  • Мнения: 15
Преди седмица, приятеля ми направи невероятно крехко пиле на шиш(пилешки късчета по-точно, не цяло пиле  Wink), което предварително маринова с: кисело мляко, много червен пипер и соев сос. Така престоя за една нощ. Наистина беше много крехко и вкусно.  Peace

# 26
  • Мнения: 5 742
Соев сос,зехтин,счукан чесън-не на прах,а скилидка и черен пипер.Престоява едно денонощие и след това в йенската го пека.Става много крехко и ароматно!

# 27
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
водката може лид а се замени с ракия, примерно? А с обикновен (ябълков) оцет?
Нямам такъв вид алкохол у дома и никогИш няма да имам. Не го харесваме...  Confused

# 28
  • Варна
  • Мнения: 2 079
може, алкохолът се слага за да стане по-крехко, независимо от вида -водка, ракия,уиски,ром, може и вино и бира - освен крехко става и ароматно

# 29
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
Аз от скоро поръсвам месото със соев сос и със универсална подправка на маги и после го потапям в сос от майонеза и кисело мляко става разкошно за скара.

# 30
  • Мнения: 70
За да бъде крехко пилешкото престоява в прясно мляко, олио, лимонов сок и малко соев сос. Става за скара наистина крехко и не е сухо.

Общи условия

Активация на акаунт