Нещо с авокадо

  • 25 853
  • 58
  •   1
Отговори
  • Мнения: 258
Момичета  ,моля ви  за рецепти  с авокадо.

# 1
  • Мнения: 492
мога да ти помогна с това

пастет от авокадо, чесън и зехтин

# 2
  • София
  • Мнения: 2 437
Наскора ядох салата  - в кората от половин авокадо бяха нарязани кубчета авокадо и парченца пушена сьомга. Поляти с нещо католек майонезен сос с подправки и покрити с лимонови резенчета. Беше вкусна, кубчетата с размер като половин орех. Но за жалост не зная ъстава на соса

# 3
# 4
  • Мнения: 492
Пети изглежда фантастично , непремено ще се пробва   bouquet

# 5
# 6
# 7
  • Мнения: 258
Благодаря  ви  за  бързите  и вкусни   отговори.Почвам  гуакамолето  на  Блонди

# 8
  • Vienna
  • Мнения: 261
Аз го обичам просто с лимон, сол и пипер или нарязано в зелена салата.

# 9
  • Мнения: 145
Правя пастет с намачкано авокадо,чесън,зехтин и малко кисело мляко,за олекотяване,по желание се добавя натрошено сирене,също така нарязано на ивички в салата-домати и краставици,зелена,но най-любимо ми е пица с бекон,бяло сирене и аво(то  се добавя след като е изпечена),от същите продукти става и супер сандвич.

# 10
  • Мнения: 292
Авокадото върви най добре с риба (за моя вкус) ..... Аз го слагам най вече в зелените салати.
Маруля с риба тон (или друг вид консервирана риба) и авокадо (само това) е нещо невероятно ..... А това
е изключително вкусно !!!

# 11
  • GYM
  • Мнения: 814
Обожавам авокадо...всякак Laughing
Вече са ти написали най-разпространените рецепти, аз например го слагам във всевъзможни салати - на базата на кълнове, с краставица, магданозена.. Трябват му само малко сол и лимон Wink
По-горе се коментираше лекия майонезен сос - обикноено е млечна майонеза с малко лимонов сок и кетчуп - така наречената салса роса, с която обикновено овкусявам салатата от авокадо и скариди Grinning

# 12
# 13
  • Мнения: 2 591
аз също правя нещо като пастет за разядка - авокадо, извара или крема сирене, чесън, черен пипер, сол

простичко е и става много вкусно

# 14
  • Мнения: 1 849
Можеш да го сложиш на всяка салата, а става и като допълнение на основни ястия и красиви декорации - напълнено с вътрешността, чесън и... всичко по избор - зеленчуци носи всякакви - домати, краставици, чушки, тиквички...; сирина и извара - немазни, риба и морски дарове...+орехи (ядки), семки, зелени подправки.
http://recepti.gotvach.bg/%D0%90%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%BE
http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-salati/pylneno-avocado/

# 15
  • Мнения: 914
аз  си го  обичам  сладко   Mr. Green

в  миксера    1  авокадо  изчистено от  костилката и  кората    половин  л прясно мляко   4 суп  л  захар и   се  пасира 


отлично    допълнение  към  кроасоните или   кекса   към следобедната  закуска на децата  и не само  децата 

има и вариант с  ягоди  или  ябълки   и пак  авокадо  , прясно мляко  и  захар

# 16
  • Мнения: 2 133
На салата с домати, краставици, зелена салата, лук, сурово кашу и зехтин с лимони.

# 17
# 18
  • Мнения: 1 236
Солени палачинки - пълнят се със смес от варено пилешко и сурово авокадо. Подправки на вкус, например лимонов сок, чер пипер, сол и олио или майонеза.   chef

# 19
  • Мнения: 103
Уникално е под всякаква форма, в Мексико дори го слагат в пилешка супа, вкусноооооооо!

# 20
  • София
  • Мнения: 178
Благодаря  ви  за  бързите  и вкусни   отговори.Почвам  гуакамолето  на  Блонди

И ние започваме с Гуакамолето, но в линка към рецептите на Блонди има страшно добри попадения! Hug Hug Hug

# 21
  • Мнения: 6
Моля за съвет как се избира авокадо,в коя фаза на ......... хм.........гниене е най-вкусно? Питам,защото скоро ми направи впечатление в един Хипермаркет изложени 3 вида - твърди зелени,меки зелени и меки кафяво-черни.Отдавна ми се иска да пробвам,но съм малко капризна и ако не го уцеля - няма да повторя Rolling Eyes

# 22
  • Мнения: 1 236
Моля за съвет как се избира авокадо

Ами първо пипаш - по-твърдото е по-зелено, като зазреят добре почват да омекват. Ако ще правиш гуакамоле, направо си вземи мекичко, по-лесно се мачкат на пюре. Ако ще го правиш на гарнитура, нарязано на филийки, ще ти трябва по-твърдичко. Обаче да не е съвсем на камък. Най-добре е като го натиснеш с пръст, да има малко еластичност (като гума), но без да остава тръпчинка като върху презряла круша.
Иначе има два вида авокадо, едното е с гладка кора, и си е зелено. Кората му е по-тънка и на вкус е по-финно. Понеже си е зелено, се познава само на пипане, доколко е узряло (узрялото омеква).

Другия сорт е много грапаво и сбръчкано, то вече става тъмно лилаво-черно. Кората му е по-дебела и е по-блудкаво на вкус.

# 23
  • Мнения: 4 138
колкото по-лъскава е кората на авокадото, толкова по-недозряло е. най добре е кора без блясък, матова.
не натискайте по магазините авокадото, защото после става на черни петна вътре  и вкусът му се променя. пипа се съвсем лекичко, а с течение на времето и без пипане се познава кое е зряло или не.
авокадо дозрява по-лесно ако се сложи в книжен кафяв плик.

аз правя пастет с покълнали слънчогледови семки и крема сирене или маскарпоне. добявям и чесън и копър, сол и черен пипер.

# 24
  • Мнения: 6
Благодаря за отговорите,ще взема и от двата вида по 1-2 да пробвам.Ние сме любители на морските дарове - мисля да започна първо с Пърнено авокадо със скариди със единия вид и пастет от предложените - с другия.  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 236
лесничко  Grinning

# 26
  • Мнения: 723
С авокадо аз правя едно единствено нещо и не мога да си представя по-вкусна форма, в която да се яде този плод.
Взимат се по-меки авокадота (може и само 1 ако е за 2ма човека) и се пасира с вилица - най лесно става. След това се добавя зехтин, чесън, лимонов сок (оцет по избор - аз не обичам и рядко слагам) и сол на вкус.
Резултатът е страхотен и много свеж хайвер, който е перфектен върху препечена филийка.. Мога да изям цял килограм от това. Леко остро от подправките, но много добре се получава, т.к. авокадото само по себе си е безвкусно, а така се овкусява.
Bon Apetit!

# 27
  • Мнения: 27 524
Другия сорт е много грапаво и сбръчкано, то вече става тъмно лилаво-черно. Кората му е по-дебела и е по-блудкаво на вкус.


Аз купувам само от тези. Кубински мисля, че бяха, не съм сигурна. Винаги са много добре узрели, супер лесно се белят. От зелените рядко си намирам добре узрели, много често са на кяфави петна, нещо, което не става с другите, а и вътре, когато започват да презряват стават на конци, което също не се получава при черните.
Не съм съгласна обаче за блудкавия вкус, авокадото си е перфектно и няма разлика с вкуса със зеленото  Peace Не лилаво, кафеникаво-черно е.

# 28
  • Мнения: 993
Ако обичаш суши, пробвай хосо маки с авокадо. Любими са ми! Хубаво ме подсети, че имам едно авокадо в хладилника, сега ще спретна лек японски обяд  Grinning

# 29
  • Мнения: 5 173
А да си подхраниш косата не искаш ли?
Аз съм го яла в зелена салата, хареса ми много.

# 30
  • GYM
  • Мнения: 814
А да си подхраниш косата не искаш ли?
Аз съм го яла в зелена салата, хареса ми много.
Действиително, фантастично действа на косата Grinning
За мен е вкусно във всякаква салата. Ползвам го и за основа на различни плодови смутита - дава плътност и мекота Simple Smile

# 31
  • Мнения: 4 785
Аз го обичам на салата   chef

Самата салата е направена от Айсберг (може с обикновена зелена салата да стане, предполагам), авокадо на кубчета, лимонов сок, малко сол и сос песто  Simple Smile

# 32
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 919
Аз обожавам авокадото на салата. Класиката за мен е: авокадо, зелена салата (идеално става с айсберг), прясна краставица, царевица и синьо сирене. Даже в момента съм си набавила продуктите и утре мисля да я забъркам.
Също така много хубаво обогатява всякакви крем супи. От броколи, малко картофи и авокадо се получава чудесна крем супа.

# 33
  • Мнения: 27 524
Ползвам го и за основа на различни плодови смутита - дава плътност и мекота Simple Smile

Аз пак като някоя загубена пенсия да си попитам - какво са смутита  Rolling Eyes

# 34
# 35
  • GYM
  • Мнения: 814
Ползвам го и за основа на различни плодови смутита - дава плътност и мекота Simple Smile

Аз пак като някоя загубена пенсия да си попитам - какво са смутита  Rolling Eyes
Ах, извинявам се за чуждицата Laughing Един вид шейк- нектар. Слагам четвърт авокадо, сок портокал, парче банан ипр. каквото ти душа поиска и блендирам Peace

# 36
  • Мнения: 6 390
Много вкусна
Салса с авокадо - по рецепта на Танита   bouquet

http://tanitaang.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html

# 37
  • Мнения: 2 922
Една съвсем обикновено рецепта с авокадо:
намачкано авокадо с изцедено кисело мляко, чесън и копър.

# 38
  • Мнения: 143
Една съвсем обикновено рецепта с авокадо:
намачкано авокадо с изцедено кисело мляко, чесън и копър.
Обикновена, ама необикновено вкусна...  Peace Слагам и млян кориандър, индийско орехче или сминдух, ако нямам копър.

# 39
  • Мнения: 1 236
Една съвсем обикновено рецепта с авокадо:
намачкано авокадо с изцедено кисело мляко, чесън и копър.
Обикновена, ама необикновено вкусна... 

Авокадото е хубаво да се "овкуси" предварително със сол и лимонов сок, както и чер пипер за подчертаване на вкуса, и става особено вкусно  Grinning  После вече може и да го омешаш вече с киселото мляко, чесъна и копъра.

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
харесвам го само с лимон поръсен

# 41
  • Варна
  • Мнения: 123
И аз като Кремче го слагам и в салатата - айсберг, чери доматки, краставица на кубчета, авокадо на по-едри парчета, рукола, малко риган и натрошено синьо сирене - става божествено! Ще снимам и ще кача тук.

# 42
  • Мнения: 497
Аз го обичам като Гуакамоле, но не го режа на парченца, а го минавам с блендер и не слагам домати. Сервирам го в голяма чиния, в средата на която в малка купичка е гуакамолето, а отстрани нареждам готов тортиля чипс-много е ефектно и всички гости на които съм го предложила в този вариант го харесват.

# 43
  • Мнения: 1 224
Казали са тги вече за суши - може в класическия маки вариянт, може и оформено в правоъгилна форма :

Много подходящо за предястие, върви идеално с бяло вино.

# 44
  • Мнения: 75
http://www.yummly.com/blog/2011/08/are-you-ready-for-an-avocado- … vocado-tor-nah-do

доста интересни предложения за рецепти с авокадо Simple Smile

# 45
  • зад парка
  • Мнения: 1 583
Вижте какъв съвет намерих в едно списание на ВВС - как се смачква авокадо:
"Разполовете едно узряло авокадо , извадете костилката му и го сложете върху скара за охлаждане /предполагам някаква решетка/ над купа. Обърнете го със среза надолу и просто го натиснете с ръка върху решетката. Така месестата част ще падне в купата, готова за намачкване, а кората ще остане отгоре."

# 46
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
Хм,хареса ми този съвет.Благодаря!

# 47
  • зад парка
  • Мнения: 1 583
Шейк с авокадо

Продукти:

за 4 порции

1 узряло авокадо;
1 банан;
700 гр прясно мляко;
1 с.л. мед.

Приготовление:

Авокадото и банана се обелват, нарязват се  на парчета и се слагат в блендера. Добавя се млякото и медът. Разбива се за 2-3 мин.
Сервира се студен.



# 48
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
Наскоро правих нахут с авокадо,т.нар.хумус,стана много вкусно...Нахута е накиснат от предната нощ и сварен,отцежда се /запазва се част от водата/,зехтин,лим.сок,чесън,сол.Всичко се блиндира

# 49
# 50
  • Мнения: 22 867

Да сложа и любимата ми салатка от авокадо с черен пипер. Heart Eyes



Изчистеното авокадо, срязано на две половинки по дължина, се нарязва на парченца и се подрежда в чиния.

Сос (прави се в съотношение 2:1:1 или на вкус):
 
* зехтин,
* лимонов сок ,
* соев сос.

Парченцата авокадо се заливат със соса и се поръсват със смлян черен пипер – обилно или по-леко в зависимост от любовта към него.

Ако понасяте чесън, може да сложите в соса пасиран преди да залеете авокадото, и тоя вариант е добър. Маслините също добре се връзват с него, моя добавка са, в рецептата не са дадени.

# 51
  • София
  • Мнения: 5 606
Децата много обичат намачкано авокадо с мед, намазано на хляб, овесени бисквити или нещо подобно, което не е много сладко.
А иначе за Гуакамолето на Петя от първа страница е трепач, в нас е едно от най-често правените неща.

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
аз го обичам само с лимон,дори тази сутрин това закусих

# 53
  • Мнения: 86
Моето дете обожава авокадо със  зехтин и крема сирене намазано на филийка за закуска!  chef

# 54
  • Мнения: 114
Аз съм от лудите фенове на авокадото! Включвам го в какво ли не, но най-честно в салати. Ето и нялкото идеи от мен:


Рецепта за гуакамоле


Рецепта за зелено смути


Рецепта за крем супа от тиквички и авокадо

# 55
  • Мнения: 86
Гисчо,рецептата за супата с тиквички и авокадо звучи адски вълнуващо,мисля още днес да я изпробвам!  bouquet

# 56
  • Мнения: 114
Гисчо,рецептата за супата с тиквички и авокадо звучи адски вълнуващо,мисля още днес да я изпробвам!  bouquet

Дано да ти хареса, аз по-често я правя лятото, защото тогава има повече тиквички Simple Smile

# 57
  • Мнения: 86
Огромно благодаря на Гисчо,че сподели рецептата за крем супата с авокадо и тиквички-Уникална е!

# 58
  • Мнения: 114
Огромно благодаря на Гисчо,че сподели рецептата за крем супата с авокадо и тиквички-Уникална е!

Супер! Много се радвам, че ти харесва. Аз още не съм я правила тази година, но сега и на мен ми се прияде и май май още утре ще я направя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт