Чудни палачинки с кисело мляко

  • 101 366
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 352
Реших, че рецептата си залужава отделна тема, защото тези палачинки наистина са убийствено вкусни, а и вярвам, че всички вие често приготвяте за закуска на вашите семейства. С чиста съвест препоръчвам да пробвате тези, пък после елате да споделите  Wink. Палачинките стават много меки, пукхави и маалко по-дебели от стандартните, тъй като им се слага малко сода.
Снимка нямам, но ще се постарая да добавя, а рецептата знам от моя приятелка.

Продуктите са за 10 средно големи палачинки:

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
1 к.л. сол
1 к.л. захар
1/2 к.л. сода Бикарбонат
брашно, до гъстотата на боза (около 1 ч.ч. е, но зависи и от големината на яйца)
масло за намзване на тигана

Продуктите може да са студени, няма никакво значение. Забърква се сместа, тиганът се заграява, слага се бучка масълце да се разтопи и след това от палачинковата смес.

Да ви е сладко   chef.


Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:53 от Marieta

# 1
  • Мнения: 22 867
Наистина стават вкусни и крехки палачинките с кисело мляко, на мен също много ми харесват. Правя ги по рецептата на Honda. Ще пробвам и по твоята!  bouquet

# 2
  • Мнения: 1 352
И преди съм правила палачинки с кисело мляко, но не съм се сещала да добавя сода. Върха са!

# 3
  • на дъното
  • Мнения: 1 547
От години правя същите палачинки с изключение на захарта,но като гледам не е много и стават супер.В нас са на почит Peace

# 4
  • Мнения: 1 265
Marieta,
все пак уточни колко ти е брашното -една И половина, две чаени чаши така ще е по-точна рецептата, а и след като си ги правила много пъти вече можеш да кажеш с какво количество стават най-добре.

Тези палачинки могат ли и да се правят на скара-плоча, /гледам, че в тестото няма мазнина/ като се оформят с черпак?

# 5
  • Мнения: 1 352
viola2003, честно казано не знам точно колко брашно слагам, защото го държа в една голяма купа и сипвам направо от там и разбърквам, докато стане на желаната гъстота, но следващия път ще премеря, ще снимам как трябва да изглежда гъстотата на сместа и ще пусна снимки  Peace.
Току що направих една доза, за следобедна закуска  Blush и снимах. Ще добавя снимката при рецептата.

Няма проблем да се правят и на плоча, но е добре да е намазнена, защото палачинките са крехки и могат да се скъсат при обръщането.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 17:34 от Marieta

# 6
  • Мнения: 0
Правя палачинки с кисело мляко по рецепта на моята баба.

ПРОДУКТИ;

3 яйца

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело млеко

щипка сол

щипка сода

Всичко това се обърква и се долива вода до получаване консистенция на боза/около 3 чаши /

Палачинки най-хубави стават когато се пържат с  мас вместо масло.

# 7
  • Мнения: 2 126
Палачинки най-хубави стават когато се пържат с  мас вместо масло.
Te тва неможе да е истина Joy

Винаги правя палачинки като слагам брашното до тестто с гъстота за палачинкова смес Mr. Green,бози ли какво ли там незнам ама не меря нищо.Както Мариета е казала от купата с брашното и в тестото Peace

С кисело мляко наистина стават много мекички и вкусни Peace

# 8
  • Под звездите
  • Мнения: 1 300
Палачинки с кисело мляко правя от години,но вместо сода за хляб слагам газирана вода.
Количеството кисело мляко и газирана вода са ми еднакви.

# 9
  • Мнения: 385
Няколко пъти съм опитвала да правя палачинки с кисело мляко  и никога не успявам да ги обръщам-много се разкъсват. Embarassed

# 10
  • Мнения: 1 352
Няколко пъти съм опитвала да правя палачинки с кисело мляко  и никога не успявам да ги обръщам-много се разкъсват. Embarassed

Сигурно ти е малко брашното или тиганът не ти е добре намазнен. Пробвай да ги направиш по-малки и ги обръщай с шпатула.

# 11
  • Мнения: 5
Наистина разкошна рецепта! Marieta   bouquet  Hug
Направих двойна доза и станаха много мекички, вкусни, топящи се. Много ми приличат на катмите, които правя по рецепта на майка ми. Единственото, което не спазих по рецептата е че не слагах маслото в тигана, а намазвах с него палачинките, след като се изпекат.
Още веднъж - благодаря за споделеното!   bouquet

# 12
  • Мнения: 385
Благодаря ти, Marieta,ще опитам с мини вариант.

# 13
  • Мнения: 7 420
Наистина стават вкусни и крехки палачинките с кисело мляко, на мен също много ми харесват. Правя ги по рецептата на Honda. Ще пробвам и по твоята!  bouquet
    Лабрекс,имаш ли линк,към рецептата на Хонда?
    Записала съм я в "любими" по памет,и не съм сигурна в количеството на яйца..... Rolling Eyes

   
    Мариета,ще се пробват и твоите палачинки!Благодаря за рецептата!   bouquet

# 14
  • Мнения: 22 867
    Лабрекс,имаш ли линк,към рецептата на Хонда?
   

Селмазаповядай!  bouquet

# 15
  • Мнения: 7 420
  МНого благодаря!  Hug
  Изглежда, точно съм я копи-пейстнала.   Wink

# 16
  • Мнения: 115
 Току-що приключихме с въпросните палачинки за закуско-обяд.
НЕВЕРОЯТНИ!!!
  И без сладко са си вкусни,крехки и сочни Peace но ни дойдоха малко,че забърках както е по рецепта  Tired
 само такива,ще правя вече   chef

  Благодаря на авторката   bouquet

# 17
  • Мнения: 28
Страхотни палачинк!Благодарим всички за рецептата- smile3525
Редовно правя палачинки,но никога не са ми били така меки и по вкуса.
Щом и сина ми ги одобри при положение,че не е фен.

# 18
  • Мнения: 1 352
Радвам се, че ви харесва рецептата  Hug
Аз онзи ден пак ги правих, но май прекалих със содата, защото много ми се късаха и залепваха по тигана. Добавих прясно мляко и още брашно и спасих положението.

# 19
  • Мнения: 28
На мен най-ми допадна,че не залепват и не се накъсват.Аз сложих1.5 чч брашно и оставих сместа малко по-гъста.Обичаме по-плътни палачинки и по-малки като размер.Накрая поразредих с малко прясно мляко и  определено започнаха да се накъсват и се нагъват.
Мисля,че рецептата е точна и вече ще ги правя така.
Станаха 14бр от които останаха 6-вече сгънати на бохча с пилешко и кис.краставички и запечени с кашкавал.
Невероятни са  smile3501

# 20
  • Мнения: 16
Благодаря -страхотни са:)

# 21
  • Мнения: 503
Да се разпиша и в тази темичка. Simple SmileПалачинките ги свързвам с моето детство , където моята маминка ги правеше само с кисело мляко и  пържеше в свинска мас. Вярно ставаха по мазнички , но страшно вкусни. Peace

# 22
  • Мнения: 31
да споделя и моите рецепти за палачинки и катми
палачинки;4бр яйца,1л.прясно мляко, щипка захар ,щипка сол и брашно до нужната гъстота.
катми; 1кофичка кисело мляко,1 кофичка вода,бебешка лъжица захар,супена равна сол ,бебешка лъжица равна сода  бикарбонат+ оцет около бебешка лъжица и брашно до нужната гъстота оставят се за 15-20 мн и тогава се пекат а ако искате може вечерта да забъркате сместа от мляко, вода захар и брашно а на сутринта прибавяте  оцета с содата и печете. Знам че имали прясно мляко ,яйца а няма набухва тел е палачинка ,а имали кисело млеко и набухва тел е катма

# 23
  • Варна
  • Мнения: 2 079
Утре за закуска ще опитаме от тези палачинки.  bouquet

# 24
  • Мнения: 168
Аз пък току-що правих или по-скоро опитах да направя палачинки по тази рецепта, нооо пълен провал. Обикновено палачинките са ми като запазена марка. Винаги ми се получават. Дори успявам да докарам вкуса на бабините катми от едно време. За пръв път пробвах с кисело мляко но ми се накъсаха първите четири и се отказах. Само изхабих продукти, време и нерви...

# 25
  • София
  • Мнения: 252
Страхотни са палачинките, сега ги направих и им се насладихме, поздравления и благодаря за рецептата!

Общи условия

Активация на акаунт