Тестени закуски

  • 41 820
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 366
Момичета, преди всичко искам много, много да Ви благодаря, че Ви има. Вие ме накарахте да се "върна" в кухнята и дори да получавам удоволствие от това. От никъде не черпя рецепти, освен от тук и самият факт, че са домашни и изпробвани, ги прави безценни!!!

Сега, молбата ми. Всеки weekend сутринта се опитвам да изненадам с нещо домочадието, но ... До сега съм пробвала само мързеливките - страхотни са. Та ако можете да споделите рецепти за разни такива закуски (милинки, соленки и т.н.), които правят краят на седмицата топъл и ухаещ, ще съм Ви безкрайно благодарна!!!

# 1
  • Мнения: 1 708
Аз ще ти напиша една рецепта ,която е на Джема за кифлички с кашкавал.Много е сполучлива и стават много бързо.

200 гр.прясно мляко
30 гр. мая (аз използвах 1 пак.суха мая)
1 с.л.мед
400 гр.брашно
50 гр. масло
150 гр.настърган кашкавал
щипка сол

Омесваш тестото и накрая прибавяш кашкавала.Оформяш кифлички и печеш като можеш да сложиш и някаква плънка.
Понеже нямах време да ги чакам да втасат ги сложих в студена фурна и станаха върха.Цял ден стояха мекички!

# 2
  • Мнения: 2 000
Аз вече 2 дена подред правя за закуска бърза палачинка. Харесва ми, защото става бързо, а не като обикновените палачинки по 1 час да стоя на терасата. Ето и рецептата:
200 мл прясно мляко
3 яйца
1 щипка захар
1 щипка сол
5 суп.л.брашно
5 суп.л.олио

Всичко се разбърква и се изсипва в правоъгълна тава. Слага се в предварително загрята на 250 градуса С фурна. Пече се 15 минути. Като се извади веднага се намазва със сладко, или настъргано сирене и кашкавал. Навива се на руло и се оставя 5-10 минути да поизстине.

# 3
  • Мнения: 1 399
Мързеливата баница на Ренци  Peace

Ето и едно тесто, което може да се приготви от вечерта, оставя се през нощта в хладилника и сутрин се използва. Само пържени изделия от него съм правила, обаче

250 г кисело мляко, 1 ч.ч. вода, 1яйце, 1 ч.л. сода бикарбонат, сол и брашно /колкото поеме за меко тесто/
Може да се изпържат мекички, да им се сложи вътре натрошено или разбито с яйце сирене, прегъват се и пак се пържат и т.н.

# 4
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Пирожки
2 яйца, 1 ч.ч. кис. мляко, по 1 ч. л. сол и сода бикарбонат, брашно.
Плънката е по желание, може сладка, може и солена.

# 5
  • Мнения: 1 366
Разкошни сте, благодаря ви  Hug

Катя - палачинката е великолепна идея, че умирам като се залепя до котлона по час и половина.


djemma  - не е честно така или просто ми даваш прекалено голям кредит - какво да пражя след като омеся сместта? Пържат ли се? С плънката ли? Ама  и аз съм една...  Embarassed

# 6
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ох, извинявай, поправям се:
Плънки:
1. Извара, сирене и 1 яйце.
2. 3 глави запържен лук и 5-6 сварени и натрошени картофа. 
3. 1 глава запържен лук и 1 пак. запържена кайма.
4. Вишни или череши със 1 к.ч. захар, ванилия, сок от лимон
Приготвяне:
Омесеното тесто се оставя за 1 час в хладилника. Разточва се с дебелина 1 см. Режат се с голяма чаша кръгчета, слага се по 1 ч. л. от плънката, прищипват се и се пържат във силно нагорещено олио

# 7
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Още едно предложение:
Понички
1 и 1/2 ч. брашно
2 с.л захар
1 ч. масло
1 яйце
1/2 ч. пр. мляко
1/2 ч.л бакпулвер
канела
Омесва се тесто. Разточва се с дебелина 1/2 см, изрязват се кръгчета, на които с по-малка чашка в средата се режат втори кръгчета , така че да се получи дупка.Пържат се в нагорещено олио, посипват се с пудра захар.
Снимката е тук:
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=108125&PhotoID=981367

# 8
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
А ако обичате сладко за закуска ето едни охлювчета с крем и стафиди:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?p=10689&sid=f55 … f2d57174524#10689

# 9
  • Мнения: 1 708
Джема ти си просто неизчерпаема!   :food002:newsm10 newsm74

# 10
  • Мнения: 2 142
Джема,  newsm20
Нямам думи, ти си извънземно!

# 11
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ох, благодаря ви момичета. Не съм извънземно, просто от месеци обикалям кулинарните сайтове ( затова съм зарязала гобленарските) и събрах толкова вкусотийки...А и от тук си копирах доста рецепти и идейки.Жалко, че тук не е възможно да се качват снимки и трябва да даваме линкове към други сайтове- по неудобно е.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 019
Искам да питам палачинката в колко голама тава се пече? Тази от фурната ли?
Като бях в Прага много ядях от тези ванилови кифлички със стафиди. Дато рецептата е на същото тесто. Непременно ще я пробвам. Благодаря! Peace

# 13
  • Мнения: 2 000
Искам да питам палачинката в колко голама тава се пече? Тази от фурната ли?
Моята тавичка е 30 на 20 см.

# 14
  • Мнения: 3 379
Ето едни много лесни мекици, които са със сода и не се чакат да втасат:

1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. сода, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 2-3 ч.л. захар, около 500 гр брашто - всичко се замесва до твърдо тесто, оставя се за 15-20 минути (може и да не се оставя да престои), след това се разточва кора около 1 пръст дебела, нарязва се на триъгълници или квадрати и се пържат в гореща мазнина, също около пръст ... Преди да се сложат да се пържат, мекичките леко се раздърпват по краищата.

# 15
  • София
  • Мнения: 723
Баничките от бутер-тесто също са много хубави.Плънката е каквато си поискаш.Аз правя и едни милинки, но тестото трябва да втасва и не знам дали те устройва. Стават много хубави.Ако искаш ще ти напиша рецептата. Laughing

# 16
  • Мнения: 1 366
Баничките от бутер-тесто също са много хубави.Плънката е каквато си поискаш.Аз правя и едни милинки, но тестото трябва да втасва и не знам дали те устройва. Стават много хубави.Ако искаш ще ти напиша рецептата. Laughing

Искам, искам!!!

1 кофичка кисело мляко

Много благодаря за рецептата, само имам една молба, а тя може би не е само моя, а на всички "чужбински" мами. Моля ви да пишете и грамажа на опаковките, защото не съм сигорна за какво количество става въпрос. Тук например "кофичка" кисело мляко е 200 мл. А има и галони с по литър. С маята също не сим убедена ш че гранажите са еднакви  newsm78

# 17
  • Мнения: 3 379
Ами съжалявам, не съм погледнала, че си в чужбина  Embarassed

1 коф кисело мляко - около 500 мл

# 18
  • София
  • Мнения: 723
Милинки:
тесто:
1 газирана вода-0.250л
мая,колкото кибритена кутийка
1 пакет масло 125гр-не се слага в тестото!
1 яйце
брашно
щипка сол
плънка:
2 яйца
250гр сирене

Маята се разтваря с половината от газираната вода.Прибавя се яйцето.Останалата газ.вода се замесва с около 600гр брашно/така е по рецепта, но може да отиде и по-малко,зависи от количеството вода/.Разделя се на 4 питки и се разточва всяка една.като я разточиш слагаш от плънката, навиваш я на руло и режеш на парченца от около 3см.Парченцата топиш в разтопеното масло и подреждаш в тавата нагоре /дано ме разбра/.Заливат се с останалото масло.Втасват 30мин.Пекат се в умерена фурна.
аз ги редя в малко поо-широка тавичка,защото се надигат.
Ако нещо не е ясно написано питай,че аз май не обясних много добре  Embarassed

# 19
  • Мнения: 910
Бухтички
1 кубче мая (колкото орех)
1ч.л. захар, 1ч.л. сол и 0.5л вода, (може и 1 яйце, но когато нямам не слагам и не е фатално Wink ) брашно
разтваряш маята със солта и захарта, добавяш водата (и яйцето), и почваш да добавяш брашно. целта е да се получи много гъсто тесто,(точно както преди да почнеш да месиш, ако е тесто за месене). оставяш да "почине", за 15тина минути става двойно. разбъркваш да спадне и така два-три пъти. на последното вдигане почваш да пържиш в сгорещена мазнина. единият вариант е да си намажеш ръцете с много мазнина и да раздърпваш мекички а другия просто да изсипваш тесто с лъжицата в горещата мазнина. и двата варианта стават съпер, можеш да отцедиш на кухненска хартия, за да не попиват много мазнина, след изпържването. после може да се хапват с пудра захар, със сладко, солено. не са много бързи но са много вкусни. имат вкус на купешките мекички по баничарниците Wink

# 20
  • София
  • Мнения: 2 019
А ако обичате сладко за закуска ето едни охлювчета с крем и стафиди:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?p=10689&sid=f55 … f2d57174524#10689

Вчера направих тези охлювчета и станаха много сполучливи. Следващия път ще направя обаче повече крем. Ето и снимка

# 21
  • Майничка
  • Мнения: 12 586
Охлювчета от бутер тесто - аз използвам разфасовките от половин килограм на Бела. Режа тестото приблизително на 2, намазвам с доматено пюре или сирене за мазане и отгоре настъргвам кашкавал. После навивам хлабаво двата края навътре (става руло приблизително като легнало В), режа филийки по около 1-2 см и пека във фурната. Стават много хубави и не само когато са топли. Друг вариант за плънка е с тънко нарязана мека шунка и кашкавал или изобщо каквото имаш в хладилника (но да не е много твърдо или воднисто). Става супер закуска за 3-4 души.

# 22
  • София
  • Мнения: 378
             Кашкавалки

1 купичка кисело мляко
1 к.л.  с връх сода бикарбонат
сирене около 200 гр
брашно за меко тесто
Всичко това се събира до топка,не се меси!
Правят се топки с намазнени ръце и по средата им се правят с пръст малки дупчици,където се слага малко маргарин и отгоре рендосан кашкавал.
Пекат се на умерена фурна до почервеняване.

Стават за около 30-40 мин общо.Мъжете в къщи мнооого ги уважават. Simple Smile

# 23
  • Мнения: 3 379
Пирожки
2 яйца, 1 ч.ч. кис. мляко, по 1 ч. л. сол и сода бикарбонат, брашно.
Плънката е по желание, може сладка, може и солена.

djemma, а колко брашно се слага? все паккато не знае човек колко твърдо трябва да  етестото е трудно на око Simple Smile

# 24
  • Мнения: 3 379
Милинки:
....

Ако нещо не е ясно написано питай,че аз май не обясних много добре  Embarassed


Аз да питам колко брашно, а също така и мога ли да ги направя от предната вечер и на ги пека на сутринта?

# 25
  • София
  • Мнения: 723
Ами аз съм написала - по рецепта е с 600гр брашно, но аз използвам по-малко.Може би зависи от количеството газирана вода.
Не съм пробвала никога да ги замеся от предната вечер. Предполагам, че няма проблем, но може някоя от мамите-кулинарки да ти помогне. Simple Smile

# 26
  • Мнения: 3 379
Pupsi, направих милинките снощи, оставих ги както са в тавата покрити през нощта и ги пекох сутринта. Направо ги зашеметих домашните с тези милинки, облизахче си пръстите и нищо не остана в тавата.

Супер рецепта, много ти благодаря!

# 27
  • София
  • Мнения: 723
Радвам се,че са ви харесали.  Simple Smile

# 28
  • Мнения: 1 366
Охлювчета от бутер тесто ...

МОля да бъда извинена (наистина съм пълен профан). Бутер тесто - многолистно ли е? На какво казвате бутер тесто, ох голям съм резил  Embarassed

# 29
  • София
  • Мнения: 723
Да, бутер-тесто казваме на многолистното тесто.

# 30
  • София
  • Мнения: 2 374
Момичета, обожавам ви!  Two Hearts Страхотни рецепти !
Преди не смеех да се захвана с каквото и да е тестено, а с вас всичко е толкова бързо и лесно

# 31
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Тиганички
2 яйца
1 кофичка(500 мл) кисело мляко
1ч.л. сода
300-400 г сирене(натрошено)
Всичко се разбърква с лъжица. Прибавя се брашно до получаване на гъста смес(да не тече от лъжицата)
В дълбок тиган се налива около 1 1/2 пръст олио.Загрява се.В сгорещеното олио се изсипа с лъжица средно големи топчета от сместа.Пържи се до зачервяване(може и във фритюрник)

Общи условия

Активация на акаунт