Може ли да се "готвят" бебешките манджи в микровълнова?

  • 1 170
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 99
Това ми е въпросът - зеленчуците могат ли да се варят в микровълновата и ще продължат ли да са полезни след това, или ще им заминат витамините. От няколко дни се чудя и накрая реших ви питам все пак Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 28 дек 2005, 10:44 от Snejana

# 1
  • София
  • Мнения: 2 708
Аз съм абсолютно против микровълновите, имаме, но само за стерилизация и от време на време за затопляне (на нашта храна разбира се) я ползвам. Нищо не ми коства да сложа тенджерката или каквото там ми трябва на котлончето и за нула време е станало, хем вкусно, хем полезно Simple Smile Микровълновата разгражда полезните съставки, така че не бих я ползвала за бебе

# 2
  • София
  • Мнения: 18 679
Микровълновата разгражда полезните съставки, така че не бих я ползвала за бебе
ShockedИ как точно ги "разгражда" като микровълните не влияят на химичния състав на храната?Доколкото аз знам, всичко, което се случва във фурната, е биполяризиране на водните молекули...Вече това доколко влияе на човека, струва ми се, не е изследвано още - МВ не се ползват чак толкова отдавна, практиката ще покаже.Но за "разграждане" на витамини и полезни съставки не може да става дума!

# 3
  • Мнения: 1 071
Аз пък точно там ги готвя.по-лесно ми е,защото става по-бързо и по-лесно.не мисля че е толкова вредно.

# 4
  • Мнения: 8 463
Пуснах търсачката.Излезе точно това,за което говори Белинда-биполяризиране и електромагнитни вълни,които обаче не облъчват по никакъв начин.НЯМА доказателства,че микровълновите са вредни,а просто,че се променя леко вкуса и единствената опасност е,че загряват неравномерно и ако ястието не се разбърка бебето може да се изгори.



Последна редакция: пн, 19 дек 2005, 16:13 от Е-Миа

# 5
  • Мнения: 350
КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!!!!!!!!
знам, че е лесно и удобно, но именно това "биполяризиране на водните молекули и наличие на електромагнитни вълни" са факти, чието действие може да се окаже дебалансиращо на функциите на организма. А влиянието им е много невидимо, не е като да ти посинее бузата от шамар....

НАшия организъм е над 70% вода /варира според възрастта/, а интензитета и поляритета на стените на клетъчните мембрани е много важен за обмяната на клетките,  респ. здравето ни. 

Няшето тяло е една супер химическа лаборатория, неразгадана и необяснена. Има много натрупани знания, но като цяло всички се чудят на гения на природата.
Та нека не се намесваме много-много.

# 6
  • София
  • Мнения: 18 679
Няшето тяло е една супер химическа лаборатория, неразгадана и необяснена. Има много натрупани знания, но като цяло всички се чудят на гения на природата.
Та нека не се намесваме много-много.

С това съм абсолютно съгласна!
Спомям си един приятел в Студ. град, учеше микробиология май, или може би медицина, на помня вече.Та той имаше един учебник по генетика, взет от библиотеката, на първата страница с големи букви някой студент беше написал - "НЕ СЕ ЕБ..АЙ С МАЙКАТА ПРИРОДА" hahaha
Много си е било право момчето Joy

# 7
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
В книгата на Лиляна Трифонова, а и на други места пише, че според новите изследвания, храната готвена в микровълнова е канцерогенна....
Знам, че сега ще ме нападнете, но аз да го напиша...това съм чела и не бих рискувала със здравето на бебко

Ето малко инфо из нета:


http://curezone.com/art/read.asp?ID=112&db=7&C0=1
http://gallawa.com/microtech/mwdanger.html
http://signon.surfshot.com/items/magazine_item.html?context_id=2 … 4&item_id=484

# 8
  • Мнения: 313
И аз бях пред същата дилема ,но след четене и чудене си готвя по традиционния начин.

# 9
  • София
  • Мнения: 18 679
В книгата на Лиляна Трифонова, а и на други места пише, че според новите изследвания, храната готвена в микровълнова е канцерогенна....

Ама разбира се, че е възможно - нали точно това казвам - просто няма достатъчно изследвания все още, вредно ли е, не е ли Confused
И все пак не се сдържам да отбележа, че в книгата на проф.Трифонова пише и много глупости hahaha

# 10
  • София
  • Мнения: 887
Честита Коледа!

Още не е доказано, че микровълните са опасни за здравето на хората. Имаше такива твърдения преди 15 години, но сега никой не подкрепя такова твърдение официално. Ако МВ бяха опасни, сигурно щяхме да сме гледали филмчета поне по Дискавъри...

А книгата на Л. Трифонова според мен е за хора, които нямат достъп до никаква информация, нямат интернет и т.н.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 271
Не е вредно!
Повечето витамини се разпадат при варене, независимо, дали в МВ или на котлона. А минералите и солите отиват във водата, така, че като добавяш бульона в храната, няма да загубиш нищо. Със сигурност нищо им няма на зеленчуците от МВ.
Само месо не слагай да вариш - то се пече успоредно с варенето и става на кокал - от личен опит го казвам  Peace

# 12
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Струва ми се пресилено да се мисли, че използването на МВ носи рискове за здравето на детето. Нали не го слагате него вътре newsm78 Grinning А ТВ и компютрите, а кабелите, които опасват жилищата ни, а озоновата дупка?! Повярвайте ми, не е причината МВ да има болести като рак напр.
За мен МВ е улеснение, използвам я постоянно и времето, което пестя прекарвам с детето си Peace Сигурно просто не съм от типа жени, които си умират да се буткат цял ден около печката  Mr. Green

# 13
  • Haskovo
  • Мнения: 150
Аз си ползвам МВ и за детето и за нас ,става бързо ,лесно и не мисля ,че оказва някакво вредно въздействие върху храната.При термична обработка независимо от уреда за готвене водоразтворимите витамини се разграждат така ,че при всички случай се губят съставки

# 14
  • Варна
  • Мнения: 4 969
Храна не му приготвям в МВ,но доста често му затоплям това онова(като изключим пунканките).Не мисля,че е по-вредна от много храни на пазара включително и НЯКОЙ бебешки храни във който има емулгатор,който е ракообразуващ Confused

# 15
  • София
  • Мнения: 2 271
Поинтересувах се по темата още малко и разбрах следното: Храната или напитката, извадена от микровълновата не трябва да се консумира веднага, а да се изчака 2-3 минути да премине това нейно вредно действие. Микро вълните, които загряват извършват нещо, като наелектрезирване на течността, което отминава, щом спре действието им. Водата, загрята и биполяризирана в МВ не променя по никакъв начин химическия и физическия си състав. Това биполяризиране трае временно и ако изчакаме малко, не може да дебалансира по никакъв начин процесите в организма ни.

# 16
  • Мнения: 1 942
Ей момичета,  Laughing чета тука какво сте написали на мъжа ми и той се превива от смях /не ми се сърдете ама и на мен ми е смешно/  Laughing Laughing Laughing МВ генерира вълни с много голяма честота, които карат водните молекули да "заврат" - метод открит и използван от преди поне 100 години /само дето сега решиха как да се направи компактен и вкара и в домакинството/. Около нас има толкова много вълни с различна честота /GSM-и, радио, телевизия/. Дали ще готвиш на микровелето или на печка на дърва от молекулярна гледна точка храната ще постигне един и същ краен резултат. Какви са тия приказки за канцерогенност на храната /сякаш съм на лекция на Цептер  Laughing/ това може да го напише само някой лекар дето вижда в микровълновата новаторска дяволска машина  Twisted Evil Дали ако преди години имаше нет нашите баби нямаше да пишат във форум "Колко вредна е електрическата печка - гответе на дърва!!"?

# 17
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Много добре съм запозната с метода на работа на микровълновите печки и ние имаме  такава печка от 12 години......Това за канцерогенността са съвсем нови изследвания, а не бабини деветини, но все пак всеки сам си решава.......

# 18
  • София
  • Мнения: 18 679
Много добре съм запозната с метода на работа на микровълновите печки и ние имаме  такава печка от 12 години......Това за канцерогенността са съвсем нови изследвания, а не бабини деветини, но все пак всеки сам си решава.......
Добре де, дай линк към тези нови изследвания!Никой не спори с теб, може и да си права, естествено.Ама дай да ги прочетем... Rolling Eyes

# 19
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650

мързи ме да чета сега, но вижте тук:

http://www.google.com/search?hl=bg&q=microwave+oven+poison+cancer&lr=

# 20
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Освен това има проблем, че в храната готвена в микровълнова не се убива салмонелата, но това е друг въпрос......

# 21
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ето нещо от тук:
http://tuberose.com/Microwave_Ovens.html

Cancer
Carcinogens are formed in virtually all foods tested. In scientific tests, no test food was subjected to more microwaving than necessary to accomplish the purpose of cooking, thawing or heating to insure sanitary ingestion. Microwaved foods caused stomach and intestinal cancerous growths, as well as a general degeneration of peripheral cellular tissues, with a gradual breakdown of the function of the digestive and execrative systems. There is a binding effect to radioactivity in the atmosphere, thus causing a marked increase in the amount of alpha and beta particle saturation in foods. There is a creation of cancer-causing agents within protein hydrolysate compounds in milk and cereal grains (unnatural proteins that are split into unnatural fragments by the addition of water). Microwaving prepared meats sufficiently, to insure sanitary ingestion, result in the formation of d-nitrosodienthanolamines, well-known carcinogens. Microwaving milk and cereal grains converted some of their amino acids into carcinogens. Thawing frozen fruits converted their glucoside (hydrolyzed dextrose) and galactoside (hydrolyzed alcohol) containing fractions into carcinogenic substances. Extremely short exposure of raw, cooked or frozen vegetables converted their plant alkaloids into carcinogens. Carcinogenic free radicals are formed within certain trace mineral molecular substances in microwaved plants, especially root vegetables. Due to chemical alterations within food substances, malfunctions are observed within the lymphatic systems causing a degeneration of the immune potentials of the body to protect against certain forms of neoplastics (abnormal growth of tissue). Microwaved foods cause a higher percentage of cancerous cells within the blood serum (cytomas--cell tumors such as sarcoma).

Общи условия

Активация на акаунт