сложих в 3 буркана ред захар и ред черен бъз - малките черни топченца,за да направя сироп,от който се пие по 1 лъжица сутрин за засилване на имунната система.На другия ден имаше малки бели червейчета излязли над последния слой захар,по-малки от оризово зърно и по-тънки.
А захарта изглеждаше като паяжина,не знам как да опиша по друг начин.
Не съм добра домакиня и не знам сега дали трябва да изхвърля бурканите, или може да изхвърлям тези червеи докато излизат.
В рецептата пише,че трябва да престоят 15 - ина дена и после да се прецедят през марля,като се мачкат и да се налеят в шише.
Като чета разни неща в интернет,глисти например можело да се "хванат" от недобре измити плодове.Може ли тези червейчета да предизвикат глисти например?
И още - понеже имам още зрънца черен бъз - какво трябва да направя, за да излязат тези гадини преди да ги наредя в буркан.Мислех си да ги покрия с вода и да ги оставя така да поседят.
А като си мисля, всички сме попадали на червейчета в череши и ябълки,и не са вредни.
Може би това са същия вид животинки, но по мънички, защото плодчетата на бъза са мънички.
И така - да изхвърлям ли бурканите или не?