Пилешки бутчета

  • 13 649
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 655
Моля Ви дайте ми идея как да приготвя за обяд пилешки бутчета. Имам картофи, които ще сваря на салатка, но бутчетата не знам. До сега съм ги пекла в йенска тенджарка с картофки.
Някой приготвя ли ги по друг начин и как?
Само моля за подробно описание, че нали ме знаете .... Mr. Green
Отивам да ги вадя от фризера. в очакване на рецептата. Rolling Eyes
Благодаря Ви предварително!

# 1
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Имаше преди време една рецепта на Ути :

Бутчетата се посоляват , овалват добре се в царевично барашно и се редят в намазнена тавичка . Едно кубче пилешки бульон се разтваря в 250 мил.вода и се сипва в тавичката. Запича се 10 тина минути , вади се от фурната и всяко бутче се намазва с малко масло , след което се връщат за дозапичане до пълна готовност. Става нещо като панирани бутчета на фурна и се получава много вкусна коричка. Гостите ми винаги са ги харесвали така приготвени . Гарнитура по желание.

# 2
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Ето ти няколко идеи от мен:

Печени пилешки бутчета

3 бр.пилешки бутчета
6-7 скилидки чесън
250 мл бира
зехтин, сол, червен пипер, соев сос, подправка за пиле


Бутчетата се измиват и се почистват от излишната кожа и мазнини.Слагат се в съд и се прибавят всички останали продукти. Оставят се да престоят поне около час и след това се поставят в тава, която се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята фурна за около 30 мин. Последните 10 мин се пече без фолиото.


Пиле със сметана и топено сирене

6 пилешки бутчета
1 голяма заквасена сметана
1 кутия топено сирене
3-4 глави лук
черен пипер
сол
пикантина
вода

Лукът се нарязва на едро, половината от него се нарежда в намаслен пръстен гювеч или друг съд с капак, върху него се редят 3 пилешки бутчета. Поръсват се със сол и подправките, намазват се със сметаната и топеното сирене. Реди се още един ред по същия начин, залива се с 3 чаши вода, захлупва се с капака и се пече в силна фурна 30-40 мин.


Пилешки бутчета в доматен сос

2 пилешки бутчета
2 пилешки крилца
1 буркан домати
1 глава лук
2 моркова
250 гр гъби печурки
3-4 скилидки чесън
1 кубче пилешки бульон
1/2 ч лъжичка босилек
магданоз
черен пипер на вкус

Бутчетата и крилцата се слагат във вода и след като тя кипне, се оставят за 5 мин. и се свалят от котлона. Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Морковите се почистват и се нарязват на лентички (става лесно с картофобелачка). В отделен съд доматите се обелват, нарязват и им се добавят босилека и черния пипер.
В тенжерка се запържва лук за около минута-две, добавят се последователно гъбите и след още няколко минути морковите. Оставят се за около минута заедно, прибавя се и чесънът нарязан на тънки филийки (не трябва да се пържи за повече от 30 секунди!), и се сипват доматите. Температурата се намалява и цялата смес къкри така на тих огън около 10 мин.
Когато е готов, целият сос се изсипва в тенджерка или йенска съдинка, отгоре се поставят бутчетата и крилцата и се поръсват със стрития пилешки бульон. Пече се в силно загрята фурна за 20 мин и се сервира топло, поръсено със ситно нарязан магданоз. Внимание - не добавяйте сол или внимателно опитвайте, защото пилешкият бульон е доста солен!

Да ви е сладко!

# 3
  • Мнения: 294
Аз ги правя така:
измивам, осолявам, поръсвам с пикантинка и ги слагам в тавичка с малко водичка и олио, а самите бутчета намазвам с масълце. После по някое време поливам с бяло вино или бира. Може и под тях в тавичката да си наредиш картофките - така става 2 в 1  Wink - и картофите и бутчетата.

# 4
  • Мнения: 6 390
Пилешки бутчета с кисело мляко:
- Пилешки бутчета
- 1 кофичка кисело мляко
- черен пипер, сол, много чесън

Всичко се слага в йенска тенджера, захлупва се и се пече до готовност на месото.

# 5
  • Мнения: 7 640
ели, харесах си троята рецепта, но се чудех за колко бутчета е newsm78 А кис. мляко до къде ги покрива?

# 6
  • Мнения: 6 390
аз съм слагала и 4. и 6. с една кофичка кисело мляко  Wink, млякото изцяло ги покрива

# 7
  • София
  • Мнения: 4 867
нещо, което ми сготви една приятелка и което много ми хареса:

пилешките бутчета се заливат с 1 л. сок от праскова (в кутия), в който е разбъркано едно пакетче суха крем-супа (тя беше сложила лучена, но аз в бг не съм виждала такава). пече се около час. става невероятно вкусно!

# 8
  • Мнения: 7 640
аз съм слагала и 4. и 6. с една кофичка кисело мляко  Wink, млякото изцяло ги покрива
мерси много! Все чорбаливи ми стават манджите напоследък, затова питам, да не се изложа.  а нещо майонеза или мазнина слага ли се ? и още нещо-какво разбираш под готовнст на меото, то няма май да се запече newsm78

# 9
  • Мнения: 6 390
 
Цитат
още нещо-какво разбираш под готовнст на меото, то няма май да се запече newsm78
ами докато не умекнее, и е готово за консумация  Wink
а второто не го разбирам, че няма да има коричка пилето ли  Thinking

# 10
  • Мнения: 344
Еli, а млякото не се ли пресича?

# 11
  • Мнения: 6 390
да, става на парцали, но е много вкусно

# 12
  • Мнения: 6 390
Пилешко с кисело мляко
ей по тази рецепта на tedi_b съм изпробвала  Wink Grinning
нейните са страшно лесни и вкусни  Wink Grinning

# 13
  • Мнения: 7 640
да, точно това имах предвид, че вероятно няма да имат коричка newsm78

# 14
  • In transit
  • Мнения: 11 825
Страхотни идеи   bouquet

# 15
  • Мнения: 7 640
доклодвам за бутчетата с кис.мляко- вече са изпечени и имат даже апетитна коричка. Обаче млякото се пресече и има един прозрачен слой отгоре. Вие това сосче сгъстявате ли го, напр. с баршно или сервирате така newsm78

# 16
  • Мнения: 3 251
Пела, и  аз ще ти предложа една рецепта :
Пълнени пилешки бутчета
Пилешките бутчета , след като се измият им се издърпва кожата към коста -''събличат се''- като чорапче  /но не се премахва кожата, а си остава закрепена към бутчето./
Месото на бутчето се осолява и се поръсва с  подправки по ваш вкус, аз често ги оставям натюр , само намазани с масло..
Кожата на бутчето се пълни със следната смес:
1- 2 мариновани краставички - ситно нарязани
1- 2 сварени картофа - пак ситно нарязани
2 сварени яйца - също нарязани на дребно
1 морков - нарязан на ситно и леко задушен
може да сложат и гъбки - нарязани
някакъв колбас - по- вкусно става , ако е пушен /например бекон/
кашкавал - настърган /поне по 2 големи щипки за 1 бутче /
подправки:сол, чубрика , чер. пипер , може риган или мащерка по желание . Всичко това се разбърква добре и с това се пълнят кожите , след което се "затварят " с клечка за зъби или с шишче . Нареждат се в намаслен съд и се пекат поне 30 мин. на 180 - 200 * - докато месото хване приятен "загар". Като се сервира, вързопчето с пълнежа се отделя от бутчето и се сервира като допълнение към гарнитурата . Да ви е сладко!!!

# 17
  • Мнения: 373
Пела, и  аз ще ти предложа една рецепта :
Пълнени пилешки бутчета
Пилешките бутчета , след като се измият им се издърпва кожата към коста -''събличат се''- като чорапче  /но не се премахва кожата, а си остава закрепена към бутчето./
Месото на бутчето се осолява и се поръсва с  подправки по ваш вкус, аз често ги оставям натюр , само намазани с масло..
Кожата на бутчето се пълни със следната смес:
1- 2 мариновани краставички - ситно нарязани
1- 2 сварени картофа - пак ситно нарязани
2 сварени яйца - също нарязани на дребно
1 морков - нарязан на ситно и леко задушен
може да сложат и гъбки - нарязани
някакъв колбас - по- вкусно става , ако е пушен /например бекон/
кашкавал - настърган /поне по 2 големи щипки за 1 бутче /
подправки:сол, чубрика , чер. пипер , може риган или мащерка по желание . Всичко това се разбърква добре и с това се пълнят кожите , след което се "затварят " с клечка за зъби или с шишче . Нареждат се в намаслен съд и се пекат поне 30 мин. на 180 - 200 * - докато месото хване приятен "загар". Като се сервира, вързопчето с пълнежа се отделя от бутчето и се сервира като допълнение към гарнитурата . Да ви е сладко!!!
Ох искам да я пробвам тази вкусотия, но не разбрах техниката събличане, пълнене,  вързване, събличане и т.н.  Cry

# 18
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Преди време Йоана Буковска даде много интересна рецепта в предаването на Звездев. Опитах и ми хареса.

Пилешки бутчета по Буковски  Wink
Бутчетата се намазват с мазнина, сол и чер пипер. Нареждат се в тавичка и се заливат с половин чаша оцет и половин чаша вода. Около бутчетата се слагат измити небелени скилидки (много са вкусни после) от 2 глави чесън. Пекат се докато останат на мазнина.

# 19
  • Мнения: 3 251
Ами , Dolce, сега ще се опитам да ти обясня по- елементарно ,че наистина така съм се оплела по - горе в обяснения, че и на мен самата не ми стана ясно. Laughing
Смъкваш кожата на бутчето , като чорап . Тя се обръща с мазнината навън , но не я отделяш от най-долната част на бутчето , ами си остава прихваната за него, пълниш и с клечка за зъби промушваш , за да се запечата . Това е .

# 20
  • Мнения: 373
Ами , Dolce, сега ще се опитам да ти обясня по- елементарно ,че наистина така съм се оплела по - горе в обяснения, че и на мен самата не ми стана ясно. Laughing
Смъкваш кожата на бутчето , като чорап . Тя се обръща с мазнината навън , но не я отделяш от най-долната част на бутчето , ами си остава прихваната за него, пълниш и с клечка за зъби промушваш , за да се запечата . Това е .
АААААААА, значи става като "голо" бутче, на което виси една пълна "кисийка" и така печеш  Crazy. Схванах ли?

# 21
  • Мнения: 3 251
АААААААА, значи става като "голо" бутче, на което виси една пълна "кисийка" и така печеш  Crazy. Схванах ли?
Цитат
newsm10 Точно така !

Общи условия

Активация на акаунт