"Обикновените курабии" от списание "Журнал за жената" са супер

  • 57 215
  • 24
  •   2
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 4 176
Точно като тези от моето детство са. Любими са ми. Меки и ароматни.

Продукти:
125г. краве масло
200г. захар ( 1 ч.ч.)
3 яйца+а желтък за намазване
1/2 кофичка кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
2 ванилии ( аз сложих 5)
Брашно колкото поеме ( около 500 гр)
захар за поръсване
Разбива се маслото със захарта до побеляване.
Прибавят се яйцата с киселото мляко, в което сте разбили содата предварително.
Прибавят се брашното и ванилиите.
Омесва се средно твърдо тесто.
Разточва се на около 1см. кора и с чаша се изрязват кръгчета.
Намазват се е желтъка и се поръсват обилно със захар.
Пече се или в/у хартия за печене без мазнина или в намаслена тава до порозовяване в умерена фурна.

Ето снимка: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

# 1
  • София
  • Мнения: 723
Мммммм , изглеждат супер. Още утре сутринта ще се заема.  Grinning

# 2
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Леле, Мамице, за какво ли ми трябваше да отварям линка? Сега цяла нощ ще сънувам тези красоти!  Laughing Браво, голяма майсторка си! Дай рецептата на сладкиша с мрежата отгоре!  Praynig

# 3
  • Мнения: 4 176
само да допълня, че курабиите стават супер ако се сложи настъргана лимонова кора.
Даже и някоя друга стафида( предварително накисната във вряла вода - да омекнат)
те станаха ега си "обикновените курабии Simple Smile

# 4
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Дай рецептата на сладкиша с мрежата отгоре!  Praynig

 Rolling Eyes newsm78

# 5
  • Мнения: 4 176
Дай рецептата на сладкиша с мрежата отгоре!  Praynig

 Rolling Eyes newsm78
Оффф чакай де. незнам коя е:)
Момевнт мисля и ровя в тетрадката.
Ти да ен си на зор? Нема ти избега рецептето:) newsm08

# 6
  • Мнения: 4 176
Ето рецептата за този сладкиш за, който ми се извади душата:)
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

Продукти:
2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 супени лъжици кисело мляко

Приготовление:
Сместа се разбърква и омесва, като се отделя малко( колкото 1 ябълка).
Останалото се разтила в тава, като леко се повдигат крайщата по стените на тавата. Отгоре се намазва с мармалад.
оставенеото тесто се омесва с още брашно, така, че да стане много твърдо, за да се рандоса отгоре или се слага на лентички в/у сладкиша.
пече се в умерена фурна.

Киса- доволен ли си:)   bouquet

Последна редакция: пн, 16 яну 2006, 20:15 от Mamica

# 7
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Ето рецептата за този сладкиш за, който ми се извади душата:)
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

Продукти:
2 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 супени кисело мляко

Приготовление:
Сместа се разбърква и омесва, като се отделя малко( колкото 1 ябълка).
Останалото се разтила в тава, като леко се повдигат крайщата по стените на тавата. Отгоре се намазва с мармалад.
оставенеото тесто се омесва с още брашно, така, че да стане много твърдо, за да се рандоса отгоре или се слага на лентички в/у сладкиша.
пече се в умерена фурна.

Киса- доволен ли си:)   bouquet


Ам`чи доволен съм...  Flutter Инак си писала след мен, пък за моята молба - игнор....напраО се ошашавих.  Laughing

# 8
  • In transit
  • Мнения: 11 831
Mamica моля те дай рецептата за "кифлите", изтекоха ми лигите  Mr. Green

# 9
  • Мнения: 4 176
Mamica моля те дай рецептата за "кифлите", изтекоха ми лигите  Mr. Green

Кифлички

5 пълни супени лъжици захар
1 равна супена лъжица сол
1 кубче мая
1/2 чаена чаша олио (или друга мазнина по желание)
0.500 мл вода
брашно около килограм

за пълнежа по желание - сладко, локум, аз ги правя и със смлени орехи с канела и захар, какао ....

От всички продукти се омесва средно меко тесто. Оставя се да почине околко 1/2 час. Разделя се на 3 топки. Всяка топка се разточва и от нея се правят кифличките по стандартната процедура. Кифличките се нареждат в тавата на по-голямо разстояние, защото удвояват обема си. Остават се да втасат. Пекат се на 200 градуса. След като се извадят от фурната, се намазват с захарен сироп(или сок от компот) и се поръсват със захар.
 
Това е рецептата от форума на Jan Bibijan

Много неща правя с тази рецепта. всякакъв вид питки с пълнеж.

# 10
  • Мнения: 4 176
За кифличките , за да не изтича сладкото навън се слагат 2-3л. гриз в него.

# 11
  • In transit
  • Мнения: 11 831
Маmica   bouquet  bouquet в събота ги мятаме.

# 12
  • Мнения: 4 176
И да се похвалиш.

# 13
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
отличната кулинарка   chef  Мамица пак е на небосклона!

Аз искам рецепта за това:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632709553342187500.jpg
и това:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632560114522187500.jpg
и това:
http://www.bgphoto.net/photos/2121/o632528103244062500.jpg

съм скромна Mr. Green

# 14
  • In transit
  • Мнения: 11 831

Непременно!

# 15
  • Мнения: 3 777
Паят на Мамица стана божествен просто.

Аз го правих с ябълки и канела, чудо . Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 587
Маmica,вече нямам тьрпение да си трагна от работа и да направя тези твои кифлички.Като ги видях ми потекоха лигите. Grinning
Малко се притеснявам от маята,никога не сьм правила каквото и да е с мая,но утре щте докладвам какво се е получило.
Благодаря за ьубавата рецепта.  bouquet

# 17
  • Мнения: 4 176

Малко се притеснявам от маята,никога не сьм правила каквото и да е с мая,но утре щте докладвам какво се е получило.
Благодаря за ьубавата рецепта.  bouquet
Аз винаги ползвам суха мая и нямам проблем. Смесвам я с брашното на сухо. Размесва се добре и винаги има успеваемост на тестени и питки.

# 18
  • Мнения: 4 176
Маmica,вече нямам тьрпение да си трагна от работа и да направя тези твои кифлички.Като ги видях ми потекоха лигите. Grinning

Ама те са на Ян Бибиян.

# 19
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Мамице -->    bouquet
Курабии
и пак
и още


СТРАХОТНИ са   chef, но голяма "играчка"

# 20
  • Мнения: 4 176
Абе мила кой те кара да ги режеш на формички? Аз с чашата рязах на кръгове и като гледам тестото си го точила на много тънко и затова си пекла и пекла.....
Моето тетсо беше около 1см. дебело и отгоре ръсих със захар. Идеята е да не е много тънко, защото може да не са меки. Моите бяха доста меки. Твоите?
Радвам се, че ти харесва

# 21
  • Мнения: 660
Мамица - едно голямо благодаря от мен  bouquet !!! Ти спаси близо 30 лв . от семейния бюджет с рецептата за " Браунис " - синът ми вече не ме кара да тичам до " Онда " .

Сега ще пробвам поетапно всичик твои рецепти .
Sorry за офффчето

# 22
  • Мнения: 4 176
Аз съм малко комплексарка на темата рецепти и се чудя защо ли никой не хвали дадена рецепта.
Тия браунис аз много ги харесвам и тъкмо се чудех защо ли не се приеха от вас.
Ама не съ стискайте де. Хвалете:)

# 23
  • Мнения: 19
Благодаря за страхотната рецепта за курабии!!!Направих ги в неделя и нямам снимка, но изглеждат като на твоята снимка.И аз като теб сложих много ванилии и ги рязах с чаша на по-дебело тесто.Станаха ароматни и меки!И ми напомнят на бабините курабийки!

# 24
  • Мнения: 4 176
Радвам се.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт