Колко ви струва храната на месец у дома?

  • 98 438
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Мнения: 7 947
Ами...не знам - написала съм ясно, че и втори път пробвах, но не станаха, а тогава времето беше спазено. Но нека другите да опитат, може аз да съм некадърна или да имам извратен вкус, знам ли. Аз продължавам да мариновам, начуквам и пека под фолио и за мен няма по-добър начин  Peace

# 1 816
  • София
  • Мнения: 10 825
Дайте тая рецепта да я пробваме. Тъкмо едни пържоли ми се мотаят във фризера.

# 1 817
  • София
  • Мнения: 2 995
Е така де, тук сме поне две от НВ-Вмх и се убихме да ви обясняваме. Но пък сигурно Краси като вегетарианка знае най-добре  Wink
Ляля, не само мозъка, всяка една клетка е съставена от холестерол.

# 1 818
  • Мнения: 18 652
Не на последно място мазнините са необходими и за усвояването на мастноразтворимите витамини.

# 1 819
  • София
  • Мнения: 971
Асос - защо е тогава тази мода да ядем нискомаслени животински продукти без мазнини?! Навсякъде спрягат холестерола и мазнините като някакъв враг...  Grinning

И аз да кажа за пържолите.  Grinning Моите ги пека само със сол на парти-грила (аз го наричам пържолник  Mr. Green) на който се запичат сандвичи и стават разкошни. Не ги начуквам. За 10-12 мин са готови със златист загар. А, ако са вратни цялата сланина се изпича и изчезва, но мазнината от нея се разлива по пържолите и не се губи.  Grinning

# 1 820
  • Мнения: X
Аз месо не начуквам и не мариновам. Подправките (най-често само черен пипер) слагам непосредствено преди печене, а сол винаги след като обърна вече опечената страна. Солта стяга месото ако се сложи предварително. Пека или на оребрен тиган, или на такава скара. На тигана не повече от 3-4 минути от всяка страна, на скарата по-дълго.

Скрит текст:

Говеждите стекове след оребрения тиган ги слагам за не повече от 3-4 минути в гореща фурна заедно със соса, който пускат. Това ако  са по-дебели само, тънките нямат нужда.

# 1 821
  • Мнения: X
Месото според вида го правя или мариновано и на скара/барбекю/грил  или осолено и с черен пипе на оребрен тиган/ глинен гювеч с вино/сметана/сос. На фурна не съм пробвала ,защото и кюфтетата и друго стават сухи .После всеки си соли още, слага Пикантини или черен пипер и т.н.
Днес например съм взела зелен боб пресен , пилешко бут филе около 500 гр,  1 патладжан, консерва домати ,праз, 2 големи червени чушки, чесън, стар лук и 4 големи картофи .Ще правя гювеч в глинен съд ,но с пилешко.Ако няма сос/марината месото остава сухо,а не сочно.
 

# 1 822
  • София
  • Мнения: 1 340
Контеса,
Скрит текст:
зависи как печеш месото. Аз например го пека под алуминиево фолио и след това допичам без фолио. Така се запазва сочно месото и не изсъхва. Пробвай Simple Smile

Откакто я има тази тема направих малко сметки. От две седмици пазарувам само събота и за две поредни съботи сме дали 100лв общо. Обаче ходихме до селото ни и понатрупахме оттам : мляко, яйца, сирене и плодове и зеленчуци. Така, че предполагам щях да дам 200лв за две седмици за храна. Значи около 400 лв се връзва нашата храна на месец.

# 1 823
  • Мнения: X
Благодаря, ще пробвам  Peace

# 1 824
  • Мнения: 7 947
Ще пробваш??? Да разбирам ли, че никога не си пекла с фолио? А как си пекла?
Иначе ако добавиш вино или мляко - става още по...


violenzaa - какво купихте, ако не е тайна? Месо и хляб ли само? Защото на мен това ми е пазара - месо, мляко, млечни, хляб, плодове и зеленчуци и сладко. Та се чудя за какво сте дали пари тогава, като сте донесли от село...

# 1 825
  • София
  • Мнения: 1 340
Вили, ние не всичко примъкнахме от село. Просто ни натовариха с дарове.
Взехме си мляко, сирене, малко плодове /ябълки, грозде/ и зеленчуци - около 2 кг домати, тиква, моркови, лук, зеле, картофи и малко орехи.

Ама купихме например :  месо, кашкавал, спагети, сливи и праскови, още домати, краставици, патладжани, гъби, сметана, бисквити и  други неща /не си спомням точно/ така стават 100 лв.
И затова си мисля, че ако добавя и тия неща дето ги домъкнахме от село, които са ни подарък, сигурно щеше да стане двойно.

# 1 826
  • в рока
  • Мнения: 1 119
Аз най -обичам пържолите в йенска с гъби и топено сирене.
Имам де жа вю с пържолите на Човечето Simple Smile

# 1 827
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам де жа вю с пържолите на Човечето Simple Smile
Дай го насам това вю. От сутринта чакам за тая рецепта, пък нито доволните, нито недоволните не искат да я споделят  Crossing Arms

# 1 828
  • Мнения: 7 947
Ама как така стават 100, като изреденото е не повече от 40...Освен ако не купувате по 6кг от всичко...

# 1 829
  • Мнения: 7 947
Имам де жа вю с пържолите на Човечето Simple Smile
Дай го насам това вю. От сутринта чакам за тая рецепта, пък нито доволните, нито недоволните не искат да я споделят  Crossing Arms

Оф, нали ви каза, човечето - не чука, не прави нищо - само мятка в тавата с вода и мазнинка и пече 25 мин. Каква рецепта повече?

Общи условия

Активация на акаунт