Какви спагети

  • 4 646
  • 34
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Преди купувах само на Златен клас, но  сега не ги виждам никъде. Препоръчайте нещо изпробвано и добро.

# 1
  • Мнения: 3 091
Купувам от италианските - ама не се сещам фирмата.. егати! с червена лента долу! но винаги взимам 10 номер, другите са ми много тънки или много дебели!!!

леле, каква съм шматка... срааааааааам! дано не забравя да погледна специално!

# 2
  • Мнения: 79
Stella, Melissa - ако не се лъжа и двата вида са гръцки  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 901
Барила   newsm10

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Аз купувам Stella i Misko.

# 5
  • Мнения: 5 790
От лични наблюдения:
Българските - стават на каша
Гръцките - разваряват се добре и стават меки
Италианските - колкото и да вариш, си остават леко твърди

Така че, прецени какъв ти е вкуса. Аз лично купувам от гръцките или италианските, а за беба купувам български кус-кус, че става почти на каша и не се налага да ги пасирам.

# 6
  • Мнения: 3 216
САмо на   Divellа  (не сьм много сигурна дали точно така се пишеше)
 Всичките продукти на тази фирма -и макароните и корите за лазаня и фетучините-всичко им е супер,а и мисля че имат всичката номерация на спагетите.Ние ги купуваме от Метро.Мисля че са италиански Peace

Последна редакция: ср, 22 фев 2006, 22:26 от kremena

# 7
  • Мнения: 3 537
Само на  Stella купувам.

# 8
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Много благодаря за препоръките. Ние като че ли ги предпочитаме по-мекички.

# 9
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
купуваме само Барила N 5  newsm10...след точно 23 мин. варене на 240 градуса гаz с 1 с. лъжица сол стават прекрасни....

# 10
  • Мнения: 130
Да не забравяме, че по  оригинална рецепта ( италианска ) спагетите трябва да се варят до лека хрупкавост!!!Повярвайте ми-от години правя спагети и нямам нито един кариес Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Шегувка-исках да кажа-нямам нито едно оплакване Party

# 11
  • Мнения: 3 216
Да не забравяме, че оригиналните спагети трябва да се варят до лека хрупкавост!!!Повярвайте ми-от години правя спагети и нямам нито един кариес Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Шегувка-исках да кажа-нямам нито едно оплакване Party

Абсолютно вярно.Само в Бг се ядат такива разварени,мекички,кашкави(ама много са ми вкуснички сьс сиренце,масло и захар).За това бьлгарските и грьцките спгети стават такива,а италианските се варят максимум 8 минутки.

# 12
  • Мнения: 527
 Mr. GreenНе зная от коя част на Бургас си,но Златен клас ги има на Аско в к-с "Изгрев".

# 13
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Никога не купувам български. Освен че стават на каша, домочадието се оплаква от тежест в корема, след като ги е консумирало. Купувам тестени изделия /макарони, кус-кус, спагети, кори за лазаня/ на "Стела и "Мелиса. "Барила" също не са лоши.

# 14
  • Мнения: 678
Аз купувам само Малиса 10 ,но да кажа една моя тайна във водата слагам пикантина.

# 15
  • София
  • Мнения: 2 671
Купувах Стела - най-тънките, много ни харесват, но сега с диабета - само пълнозърнести (от щандовете за диетични храни в супремаркетите или от магазинчетата за диабетици) - по-дебели са, но иначе - няма разлика във вкуса, а са къде по-полезни!

# 16
  • В офиса
  • Мнения: 4 018
Барила
Ние ги предпочитаме твърди и ги варим точно толкова, колкото си пише на кутията.

# 17
  • Мнения: 2 922
Барила
Ние ги предпочитаме твърди и ги варим точно толкова, колкото си пише на кутията.
Само Барила купуваме!  Peace
Най-много обичаме букатини.

# 18
  • Мнения: 714
купуваме само Барила N 5  newsm10...след точно 23 мин. варене на 240 градуса гаz с 1 с. лъжица сол стават прекрасни....

извинявай за въпроса, ама след 23 минути в тенджерата остават ли спагети?  newsm78

# 19
  • София
  • Мнения: 3 271
Ние ядем само Барила - слагам малко олио и сол при варенто - стават страхотни Hug

# 20
  • Мнения: 5 228
Divella и Barilla, като първите според мой приятел, много добър готвач в Италия, са най-добри.

# 21
  • Мнения: 5 140
Купувам от италианските - ама не се сещам фирмата.. егати! с червена лента долу! но винаги взимам 10 номер, другите са ми много тънки или много дебели!!!


И аз така като Ламята, марката е Stella и Mellisa (така ли се пишеше  Rolling Eyes)

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 563
Барилла е "мерцедесът" на пастата (включително спагетите). Освен тях купувам и Дивелла, които също са много добри. Преди купувах Мелиса примо густо, но преди около две години ги развалиха и се разваряват, което не трябва да се случва с класическите спагети.

# 23
  • Мнения: 79
Сега съм на Стелла и Корона

# 24
  • Мнения: 714
Divella и Barilla, като първите според мой приятел, много добър готвач в Италия, са най-добри.


 newsm10

# 25
  • Мнения: 421
Всичко от тестените произведения на Стела Party

# 26
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
Всичко освен Barilla и Divella за мен е компромис с добрия вкус на пастата.
Особено българските - някак твърде блудкави на вкус са...Гръцките стават в краен случай като заместител, но все пак италианските са нумеро уно.

# 27
  • Мнения: 139
Всички продукти на STELLA и REGGIA
 

# 28
Стела, Корона, понякога и Рива

# 29
  • Мнения: 229
има ги във всички магазини, но мисля че фирмата е купена и май за с нова марка просто питай в магазина 400гр. са 35 ст. от тях има и от макарони всякакви видове.

# 30
  • Мнения: 750
Divella и Barilla, като първите според мой приятел, много добър готвач в Италия, са най-добри.

И аз така, но при мен изборът е резултат от доста проби и грешки!  Laughing

# 31
# 32
  • Мнения: 382
А опитвали ли сте фикса на Маги за спагети?Питам в тази тема,защото виждам,че сте познавачи на спагетите,а аз пусто така и не мога да ги ям,само обирам кюфтенцата и соса,или каквото там има Simple Smile

# 33
# 34
  • Мнения: 47 986
melisa
от българските не съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт