Как да оползотворим почти презрелите банани

  • 10 382
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 136
Здравейте ,
В къщи имам около 1 кг  банани , които вече започват да презряват и нямам идея какво да правя с тях
. Десертите , които търсех в нета са подходящи за възрастни , а аз бих желала дребосъците да им се нахвърлят. Моля за предложения ! Благодаря на всички bouquet

# 1
  • бургас
  • Мнения: 739
Ами можеш да ги направиш на сокче , като добавиш прясно мляко и малко мед.

# 2
  • Мнения: 46 560
Тези са най-полезни Simple Smile
- директна косумация
- в кекс/мъфини
- за гарниране на сладолед
- млечен шейк (пасирани с прясно мляко)
- намачкани в някое млечно кремче
- м/у етажите на торта/руло

# 3
  • Мнения: 2 760
Намачкани с вилица, преди това може за десетина секунди да бъдат сложени в микровълнова (ако ползваш), или по друг начин леко затоплени, за да се смачкат по-лесно, и смесени с кисело мляко с бисквити.  Комбинацията е любима на моите деца  Peace

А бананов шейк е наистина страхотна идея.

# 4
  • Мнения: 2 681
Правила съм бисквити с презрели банани, овесени ядки, малко стафиди, без захар. Пекох на кухненска хартия.  Станаха хрупкави и много вкусни.

# 5
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Включвам се към млечния шейк на Човечето, и ние ги харесваме така.  Peace

Добавям още сладолед от банан - пасира се банан и се замразява, най-общо, може конкретно да потърсиш в нета.

И една моя много любима рецепта, вече винаги правя двойна доза, защото единична не стига, а за отгоре, вместо дадената в рецептата глазура, леко затоплям нутела, да се втечни, и заливам, така че леко да се разтече и настрани.  baby_neutral  Heart Eyes Става супер и много гости са я харесвали също.
за тази рецепта конкретно - колкото по-презрели са бананите, толкова повече ни харесва, разгръща се по-различен аромат от на обикновен или дори леко зелен банан.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1403641/chocolate-and-banana-cake

Принципните употреби Човечето ги е казала вече, мислех, че въпросът е за конкретни рецепти, та не знам дали помагам с този пост и дали съм по темата или Човечето вече я изчерпа  Wink.

# 6
  • Мнения: 1 136
Супер , страхотни идеи ! Как правите мъфините и бисквитите и рецептата с киселото мляко.
Дъщеря ми от сутринта иска бисквити Орео натрошени , мога ли да ги ползвам за чийзкейк или в киселото мляко / не мисля , че е проблем / . Може ли рецептата за бисквити, ако обичате.

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз правя сладки - намачкани банани, меко масло, овесени ядки, малко брашно и бакпулвер. правя купчинки с лъжица върху хартия за печене.

на шейк разбивам с кисело мляко и малко вода

замразени на парчета, после разбити с малко сметана с пасатора за сладолед

в кекс - рецепти много има

# 8
  • Мнения: 10 582
Презрели банани вкъщи отиват директно за шейк - 1 банан, 1 кофичка кисело мляко 2% + някакъв по-късел плод (малини, ягоди, праскови напр.) - може и 1 лъжица сладко от подобни, ако няма пресни или замразени.. Изпива се на момента  Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 221
Аз правя мъфини по тази рецепта и много се харесват. Който ги е опитал си иска и рецептата Simple Smile  http://www.supichka.com/2013/01/mufini-s-banan.html
Друго което съм набелязала да пробвам, но още не съм е бананови палачинки по тази рецепта
https://www.youtube.com/watch?v=kcHclpogmhY

# 10
  • Мнения: 25 712
Пасирани се добавят към разбита сладкарска сметана, полученото кремче се насипва в чашки, украсява се по желание и имаш готов бърз десерт, подходящ и за ненадейни гости.
Същият този крем може да се използва и за сглобяването на плодова торта. Украсата е пак по желание с каквито плодове и ядки имате у вас.

# 11
  • Мнения: 598
Бананов хляб (вид кекс, американски сладкиш). Колкото по-презрели бананите, толкова по-добре става. Рецепти за него в нета има много. Лесен е и винаги става.

# 12
  • Мнения: 2 760
Сетих се и за банани на клечка - http://www.az-gotvia.bg/recepta/banan-na-klechka


И след всички предложения чакаме снимков материал на готовата ти продукция  bouquet

# 13
  • Мнения: 9 052
гофрети: банани, извара, яйца, масло, брашно , бакпулвер   Peace

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 15:33 от Brideshead

# 14
  • София
  • Мнения: 1 626
Бананови "кюфтета"
80 гр. кокос |  1 банан |  1 лъжичка кафява захар  |  сокът на 1/2 лимон  |  корнфлейкс |  70г. натурален шоколад
 
Банана,кокоса, захарта и лимоновия сок се разбиват до сравнително гладка смес. От сместа се оформят"кюфтенца". Те се овалват в начукания корнфлейкс и след като се разположат в тавичка или плосък съд се прибират в хладилника да стегнат за поне 2 часа.
Преди да се поднесат се разтапя шоколада и има вариант да се поднасят с него и всеки да си ги топи , но може и да се поръсят небрежно , да се изчакат да изстинат и после да се поднесат.Рецептата е подходяща за дечица тъй като няма никакви яйца, не се пече - като бонбонки


Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 16:40 от Линдичка

# 15
  • Мнения: 1 136
Определено ще се постарая да пусна снимка , ако има вид въобще . Аз пълна скръб като кулинар и сладкар Wink)

# 16
  • Мнения: 1 136
Приготвих бананова чийзкейк с бисквити Орео . Току що я извадих от фурнатс , стискайте ми палци , защото не знам какво се е получило , ако въобще се е получило Simple Smile , а децата са много развълнувани от тортата " на мама " Sad

# 17
  • Мнения: 1 136
Кога трябва да я сложа в хладилника ????

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 26 499
Правила съм бисквити с презрели банани, овесени ядки, малко стафиди, без захар. Пекох на кухненска хартия.  Станаха хрупкави и много вкусни.

Ще ги направя утре за закуска.

Много вкусно руло се получава от банани,течен шоколад,масло и фини кори.По 3 кори намазани с масло една в/у друга.отгоре нарязани 2 банана на кръгчета,слагат се 2с.л.шоколад и се навива,като крайчетата трябва да да подвити навътре.Пече се на хартия.Вкусно е и топло и студено.

От скоро държа бананите в тъмен/черен/плик и се запазват за по-дълго време жълти.

# 19
  • бургас
  • Мнения: 739
Сетих се още нещо може да им направиш палачинки с банан ако разбира се имат зъбки  Grinning Grinning

# 20
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Кога трябва да я сложа в хладилника ????

Като поизстине малко, да не е директно от фурната в хладилника. Simple Smile

# 21
  • Мнения: 1 136
Благодаря Simple Smile днес следобед ще е оценката като се приберат от у-ще , но
аз ще купя една резервна торта и ще им кажа , че съм направила две ... поне да избегна срама.
За тези палачинки с банани , в сместа ли слагаш бананите или в пълнежа ?

# 22
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Моят приятел ги прави така, знам, че звучи странно, но знае така рецептата и от американци:

http://www.bbcgoodfood.com/user/4352061/recipe/healthy-banana-pa … nly-3-ingredients

Иначе, има и рецепти, в които се добавят и брашно, и прясно мляко, но тях не сме тествали вкъщи.

# 23
  • София
  • Мнения: 221
На предната страница съм пуснала рецепта за бананови палачинки. Бананите са в самото тесто.
https://www.youtube.com/watch?v=kcHclpogmhY
Вчера ги правих! На вкус са страхотни. Аз май сложих малко повече брашно и сместа ми стана малко по-гъста. Другия път ще я направя по-рядка.
Скрит текст:

# 24
  • Мнения: 114
Презрелите банани са много подходящи за смути, придават плътност, а и ги правят по-засищащи, ето и няколко идеи за смути от мен:

Тиквено смути

Смути с банан и ягоди

Смути с банан и портокал

Шоколадово смути

# 25
  • под тепетата
  • Мнения: 9 378
Моите бисквитки по рецепта на пеп-4о вече изстиват.
  http://pep-4o.blogspot.bg/2011/06/blog-post_28.html

# 26
  • Мнения: 1 136
Не мога да вмъкна изображението , но поне е вкусна и лека

# 27
  • София
  • Мнения: 221
Не мога да вмъкна изображението , но поне е вкусна и лека
axel_chiara2430
Скрит текст:
Трябва да качиш снимката в сайт за споделяне на снимки и тогава копираш линк.
Аз ползвам този http://s1382.photobucket.com/

# 28
  • Мнения: 2 156
По принцип, бананите могат да заменят яйцата в тесто за сладкиш. 1 банан (средно голям), като еквивалент на едно яйце - същата спойваща роля имат. Естествено, кексовото тесто, приготвено с банани, няма да бухне по същия начин; аз увеличавам леко и количеството масло. Но резултатът не е зле. Добре се съчетава с какао.

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 26 499
Направих бисквитите,но не станаха хрупкави...може и да е з-то добавих кокос и мед Thinking

Общи условия

Активация на акаунт