италиански национални курабии

  • 4 356
  • 7
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 704
Преди години ми изпратиха от Италия колетче с лакомства и там имаше едни сухарчета,които помня и до днес. Миналия месец от екскурзия в Италия се върна моя приятелка,която ми донесе същите курабии  newsm44 и ми каза,че това били националните им биквити, които се топват в кафето.
Ако някой знае рецепта,да я дава,че пакетчето ми започна да привършва,въпреки че съм ги скрила от цялото семейство  Embarassed
Това,което мога да обясня е,че са с вкус на бишкоти и страшно твърди. Нарязани са,в смисъл,все едно е било сплеснато руло,което е нарязано на парченца после. В тези,които имам сега,има бадеми. Ако все пак има питания, може да ги снимам, за да ви ги покажа.

# 1
  • Мнения: 901
Бадемови бисквити Амарети


200 г необелени бадеми
125 мл захар
60 мл брашно
2 белтъка
1 ч л ванилова есенция



• Фурната се загрява предварително на 180 С.
• Бадемите и захарта се поставят в кухненски робот или блендер.
• Смилат се до еднородна смес.
• Добавя се брашното, белтъците и ваниловота есенция.
• Всичко се омесва добре.
• От получената смес с навлажнени ръце  се оформят топки и се поставят върху хартия за печене .
• Бисквитите леко се притискат с вилица отгоре.
• Пекат се около 13 минути или докато не станат златисти .


# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 704
като вид не са същите,но като вкус няма да разбера,докато не ги пробвам  Hug

ето ги моите - http://images06.snimka.bg/000683416.jpg

на пакета пише: CANTUCCINI cotti a legna

# 3
  • Мнения: 901
аа тогава търси бишкоти  Simple Smile
но аз още не съм превеждала мойте така че тук няма да помогна

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Като тези съм яла в Испания.....много твърдо бееееееееее
ако се потопят в кафе може и да станат добри

# 5
  • София
  • Мнения: 2 249
Предполагам, че става въпрос за това:
http://www.west175productions.com/cucinaamore/archive_recipes/4.html

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 704

брех! май верно са тези  Party   bouquet

# 7
  • Мнения: 5 475
Кантучините принципно се ядат с вино...и са специалитет от  Тоскана...тук ги продават в суперите директно като комплект със сладко  червено вино -  Vin santo .
 
Ето рецептата :

Cantuccini di Prato
продукти за около  40 бисквити

бяло брашно 00: 500 гр
Захар: 400 гр
цели бадеми: 250 гр
3 яйца
3 жълтъка
масло: 50 гр
1/2 пакетче бакпулвер 
една чашка червено следко вино -  Vin santo dolce
сол

Приготовление

Омесете брашното със захарта,яйцата и жълтъците виното,бакпулвера,стопеното масло и щипка сол,бързо обработвайте сместта,добавете обелените и леко запечени бадеми и продължавайте да месите.Разточете ги на масури,широки около 2 пръста и високи около 1 см и ги притиснете отгоре, нареждайте на разстояние едно от друго в намазнена и посипана с брашно тава.(изчакайте да втасат!).Намажете отгоре с жълтък, и печете на фурна при  180° за около половин час.Докато са още топли нарежете на парченца от около 1 см и отново ги оставете за малко във фурната да се зачервят.

Консумират се със сладко червено вино - Vin santo dolce. Могат дълго да се консервират в картонена кутия.


Последна редакция: ср, 17 май 2006, 09:04 от Giorgia

Общи условия

Активация на акаунт