Какво ястие с аспержи?

  • 5 671
  • 5
  •   1
Отговори
  • Добрич
  • Мнения: 958
Търсих рецепти, но нищо не можах да намеря. Имам едно бурканче с аспержи и се чудя какво да ги правя. Дайте идеи и споделете вкусни ли са?

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Нямам представа какви са на вкус и дали са вкусни.А ето и рецепти с аспержи:
http://magi.triada.bg/article.asp?topic=KN&id=KN224 Дано да са вкусни Peace

# 2
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
На мен ми напомня вкуса на карфиол, по-точно на кочана. Ядох по Великден аспержи със сос Холандес май беше (германците така ги хапвали Wink ) Значи почистени от кората се редят в йенска тавичка и се поливат със соса (той беше инстантен, специАллен за аспержи), отгоре настърган кашкавал и се пече. Ето каква рецепта изрових за тоя сос (от БГ кулинар):
1/2 ч ч масло (110 г)
жълтъците на 3 яйца
сок от 1/2 лимон
1 ч л сол
1/4 ч л бял или черен пипер
1/2 чаша вряща вода


Разбийте маслото на крем с метална лъжица, прибавете жълтъците на яйцата едно по едно, като разбивате хубаво, после прибавете лимоновия сок, солта и пипера.
Около 5 мин преди сервиране прибавете врящата вода малко по малко, с разбъркване.
Сложете купата със сместа в тенджера с вряща вода и бъркайте бързо, докато сосът се сгъсти с консистенцията на горчица.

И да предупредя: никой от мъжете на масата не беше възхитен от аспержите, на мен ми харесаха пък.

# 3
  • Мнения: 3 491
Най-лесно и бързо ми е да ги правя на крем-супа с мляко (предварително сварени и после нарязани). Но тази рецепта за мусака от линка ми хареса. Мъжът ми пък прави някакви вариации като вече посочените заливки с яйчен сос - не е зле.

# 4
  • Мнения: 1 116
Ето тук една стара тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24226.0
където съм дала Аспержи със сусам които много харесваме
Ето и още една тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20037.0

# 5
  • Мнения: 5 475
тук се приготвя ризото с аспежи:   

продукти:

1 стрък пресен лук ,2–3 с. л. зехтин  ,2 скилидки чесън ,250–300 гр.ориз,около 400 г аспержи
 100 мл заквасена сметана ,естрагона,настърган пармезан

приготовление:

Лукът  се запържва за около минута в  зехтина. Слага се накълцаният чесън и след 1–2 минути се прибавя оризът. Разбърква се и се залива с 1/3  бульон, след което се оставя да поври, докато оризът го поеме.Добавят се нарязаните наедро аспержи , подправя се с естрагона и се долива бульон. След като той се поизпари, се овкусява със сметаната, разбърква се и след 1–2 минути се сваля от огъня.По желание се поръсва обилно с настърган пармезан !
 

Общи условия

Активация на акаунт