Руло с халва

  • 6 343
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 019
Момичета, знае ли някой рецептата на руло с халва? Тук в Кишинев го предлагат на всякъде и е много вкусно. Блата е обикновен пандишпан, а крема е халва с масло предполагам. Един път се опитах да го направя, но се получи една лепкава топка, която по никакъв начин не можах да размажа като крем. Сигурно има някакъв чалъм.
Много ще се радвам, ако някой ми каже точната рецепта, че още месец ще сме тук и накрая ще трябва да се моля на някой сладкар.

# 1
  • Мнения: 22 867
Аз правих ето тази баница, по рецепта на sneji:

Цитат
Взимаш 1 кг.бутер тесто и тахан халва по-голяма кутия.
Разделяш тестото на 3-4 правоъгълника.
Начупваш халвата и слагаш по дължината на всеки правоъгълник и навиваш на руло.И така с останалото тесто и халва.
Нареждаш рулата едно до друго в намаслена тавичка и печеш при 200 градуса.

Ако някой обичат много,много сладко могат да си я сиропират.

Можеш да направиш и малки банички!
А ако опиташ да смесиш халвата с краве масло и орехи, или масло + сгущенка + халва да разбиеш като крем. Яла съм нещо подобно, но пиша само по спомени. За съжаление нямам точна рецепта.



Рулет бисквитный, сливочный крем, халва, бисквитная крошка

# 2
  • София
  • Мнения: 2 019
labrex, аз като го ям усещам, че има и масло, но не знам пропорциите. Нямаш ли рецептата на това руло с "халвой"дето е на картинката?

# 3
  • Мнения: 22 867
За съжаление, не, но можеш да експериментираш - опитай с едно пакетче масло, разбий го с миксер, с малко захар, но не прекалявай, после сложи натрошената халва и орехите, може и натрошени бисквитки и опитвай на вкус. Като ти хареса, правиш рулото и го намазваш.

Ето линкове с кремове:
Вкусный сливочный крем

Виж и тази рецепта:

ТОРТ С ХАЛВОЙ

На 250 г вафельных листов
200 г халвы
200-250 г 20% (и более) сметаны

Сметану хорошо охладить и взбить до пены. Халву измельчить в крошку и не переставая взбивать сметану, ввести большую часть крошки в крем. Пропитать листы, сложить их, под груз. Перед подачей намазать верх сметаной и посыпать оставшейся крошкой. Можно еще и шоколадом, и орехами.

Да добавя и този крем с халва:

Для крема с халвой:
100 г сливочного масла
2 ст л сахара (вообще не добавляла)
200 г халвы

Дано поне с някоя идея съм ти помогнала. Успех! И пиши, като направиш някоя вкусотия с халва.  Grinning

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 12:57 от labrex

# 4
  • Мнения: 93
Аз правя тасладжа с вафлени кори,а крема се приготвя по следния начин;
    600гр.халва[рендисана]
    1 пак.масло
    1 ч.чаша захар
    1 ч.чаша пр.млеко
    1-2 суп.лъжици какао
Всичко това го смесвам и слагам на котлона да ври докато се разтопи халвата.

# 5
  • Мнения: 22 867
А какво е това тасладжа? За пръв път чувам. newsm78

# 6
  • София
  • Мнения: 2 019
Благодаря за предложенията. Пак ще пробвам и дано този път се получи.
zigs, след като се разтопи халвата със сметаната, после разбива ли се с миксер?

Общи условия

Активация на акаунт