Продукти за блат
9 яйца
230 гр захар
230 гр брашно
щипка бакпулвер
Махат се 3 белтъка . Разбиват се яйцата със захарта и после се добавя брашното. Пече се блат във форма за торта .Оставя се да изстине, без да се вади от съда.
Продукти за сироп
5 сл захар
60 гр какао
100 гр масло
800 гр мляко
1-2 сл вода
Разбъркват се захарта и какаото , добавя се водата и млекото. Вари се до напълното разтваряне на захарта. Добавя се маслото и се доварява за 5-10 минутки.
Тортата се надупчва на 1 см по дължина. Изсипва се сиропа в дупките.Оставя се да изстине отново.
Продукти за крем
3 белтъка
3 сл захар
5 сл захар за карамел
Разбиват се белтъците и захарта на пяна. Разтопява се захарта за карамел.Готовия карамел се изсипва в белтъците при непрекъснато бъркане.
Сервира се полята с течен шоколад или с розички от сметана.