Пилешки дробчета

  • 8 146
  • 10
  •   1
Отговори
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Никога досега не съм готвила дробчета. Приемам идеи всякакви.

# 1
  • Мнения: 9 107
пусни търсачката, скоро имаше такава тема и идеи много.

# 2
  • Мнения: 116
Оня ден ги сготвих така : Дробчетата( размразени) се слагат във фурната с много лук 5 глави, малко водичка и мазнинка (масло защото свърщих олиото), като се посготвиха около 30 - 40 мин, добавих един пакет замразен микс за зеленчукова супа (такъв имах) и още малко вода за да поеме граха и царевицата,   и след още 20 мин един голям настърган домат досготвих го. Стана много хубаво даже детето го хареса, а върви и с кисело мляко. Микса в същност го добавих заради детето, че да има и то какво да яде горкото. ТОва е , стана много прилично, а ако можех и да добавя повече подправки сигурно щеше да е още по-добре!

# 3
  • Мнения: 922
Аз ги правя по следния начин. Задушавам ги с мазнина и вино. Като станат готови овкусявам със сол и черен пипер и магданоз. Веднага щом ги сваля от "огъня" им прибавям лук, нарязан на "полумесец" и разбърквам. Лесно и чудесно  chef

А когато ми се занимава повече, към дробчетата прибавям и гъби. След като станат готови, прибавям лука, насипвам в гювечета, поръсвам с магданоз, слагам кашкавал и запичам. Това са ми любимите  chef (ух, да се обърша, че покапах Joy)

# 4
  • Мнения: 386


А когато ми се занимава повече, към дробчетата прибавям и гъби. След като станат готови, прибавям лука, насипвам в гювечета, поръсвам с магданоз, слагам кашкавал и запичам. Това са ми любимите  chef (ух, да се обърша, че покапах Joy)
[/quote]




и аз само че слагам и печена чушка. Naughty

# 5
  • СОФИЯ
  • Мнения: 186
Днес ще готвим и ние дробчета - ще ги правим на дроб сърма( т.е. - с ориз и на фурна, със заливка от яйза накрая). Иначе - любимия ги готви и задушени с много (нарязани) зелени чушки и малко моркови и доматки - стават разкошни!
Това са моите предложения ........

# 6
  • Мнения: 641
Дробчета с лук
Пилешки дробчета
Идея за дробчета

има още доста в закованата тема.
Иначе аз също ги правя във вариант "дроб сърма", а покрай темата реших да опитам нещо ново. Сега седя и мисля: "По селски" или "С лук" newsm78...

# 7
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Много благодаря за страхотните идеи ,  ще се възползвам максимално!

# 8
Вкъщи най се котира следната манджа:
Запържват се дробчетата с много лук, добавят се настърган морков, гъби, червен и черен пипер, доматено пюре или кетчуп, чубрица и малко вода, задушава се до готовност. Порциите се поръсват с настърган кашкавал и се пъхат в микровелето само да се разтопи.

# 9
  • София
  • Мнения: 2 164
Леле, как ми се приядоха  Crazy Това ще е за утре вечер. Досега съм ги пригтвяла само задушени с лук, но утре мисля да ги пригтвя с лук, гъби и бира.

# 10
  • Мнения: 5 228
Много обичам пилешки дробчета. Правя ги така: измивам ги, махам жилите, слагам ги в тавичка, прибавям повечко лук, 2-3 с.л. червен пипер, гъби, половин консерва домати, 1-2 ч.л. горчица и малко сол. Пека във фурната. А с картофено пюре как вървят....

Общи условия

Активация на акаунт