Продукти:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко (аз използвах Мизия милк 2%)
5 с. лъжици захар(ако искате по-слядко слагате по-вече)
1 ванилия
2 п. желатин
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта, ванилията се разбиват с миксер. Прибавя се киселото мляко и пак се бърка с миксер до получаване на хомогенна смес. Слага се на котлона(на водна баня) и се бърка докато заври. Прибавя се желатина и се бърка енергино още две-три минути- до пълно стапяне на желатина. налива се в подходящи купички/чашки охлажда се и се слага в хладилника за два-три часа.
По желание -може да се сложат и бисквити в купичките.
Аз направих така :
в една част от горещото парфе (една чаена чаша) сложих две супени лъжици течен шоколад. Разбърках добре.В купички редих ред жълто парфе бисквити"Ореховка" ред шоколадово парфе и така до напълване на купичката. Стана страхотно.
Нямам снимки обаче Обещавам другия път като правя това парфе да го снимам и да пусна снимки.