100 гр.мед
500 мл. мляко
1 нишесте -ванилия
200 гр.стафиди
100 гр.бадеми- желателно е да са от филитираните
1 коф. от 200 гр. течен шоколад
1 кутийка сладкарска сметана за разбиване
3 блата или бишкоти-аз използвах останали бишкоти и бисквити
Приготвя се сироп от ром+мед+ малко от млякото и с 1/3 от него се сиропира първият блат или първият ред от бишкоти.След това се приготвя нишестето и пак се използва 1/3 от него за намазване на първият блат или първият ред бишкоти.Посипват се стафидии се разстила част от течния шоколад. По същият начин се приготвят и останалите 2 блата или 2 реда от бишкоти.Отгоре се намазва с разбитата сметана и се поръсва с филитирани бадеми.
По оригиналната рецепта/взета от едно списание/престоява така около 2 часа за да омекне и с лъжица се загребва и се пълнят чаши за мелба и се гарнира със сладолед и настърган натурален шоколад-но става много сладко, може да се пропусне последното. А аз го рязах като торта и пак гарнирах с топка сладолед.Чудесен е ! Няма да сбъркате ако го пробвате...Да ви е сладко!!!