Някой записа ли?

  • 641
  • 3
  •   1
Отговори
вчерашните рецепти от Бон апети? Разбрах, че Иван Звездев е приготвил някякви много хубави крилца със сос, но не съм го гледала и така и не успях да ги запиша! Ако някоя от вас, мили момичета я има, моля, напишете я. Благодаря на всички, че ви ИМА!    bouquet

# 1
  • Мнения: 5 713
Ето, заповядай.  Simple Smile
Копирах я рецептата от сайта.

Крилца в меден чушков сос и дип от синьо сирене 

500 г пилешки крилца
сол на вкус
черен пипер на вкус

за соса:
50 г масло
бялата част на 1 стрък лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. доматено пюре
3 с. л. ябълков оцет
3 с. л. олио
3 с. л. мед
2 с. л. горчица
сол на вкус

за дип от синьо сирене:
50 г синьо сирене
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1 щипка чесън на прах
сол на вкус

1. Горната част на пилешките крилца се отстранява, те се нареждат върху решетка, която е поставена върху тава, и се поръсват със сол и черен пипер. В тавата се налива малко вода, поставя се в горната част на фурната и крилцата се пекат на 250-280 градуса по 5-6 минути от всяка страна.
2. Чушките и лукът се нарязват наситно. Маслото се загрява в тиган, сипват се чушките и се пържат 2-3 минути. Добавя се лукът, разбърква се и след като сокът се изпари, зеленчуците се посоляват.
3. Оцетът се разбива с горчицата, добавя се медът, разбива се отново и се наливат олиото и доматеното пюре.
4. Сместа се сипва в тигана и зеленчуците се пържат още 1-2 минути, като се разбъркват. След това се добавят изпечените пилешки крилца и ястието се задушава 1-2 минути.
5. Киселото мляко, синьото сирене и сосът "Уорчестър" се смесват, поръсват се с чесън на прах, посоляват се на вкус и се пюрират.
6. Пилешките крилца се сервират с дипа.

# 2
Много, много, много ти благодаря!!!!   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 3
  • Мнения: 4 406
крилцата на Инж Македонска бледнеят пред тази рецепта, още тази вечер ще изпробвам

Общи условия

Активация на акаунт