Хрупкави белгийски вафли (гофрети по нашенски)

  • 12 839
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: X
ето една изпитана рецепта-гофретите са много вкусни и хрупкави
1 ч.ч. и 2 ч.л. брашно
3 ч.л. захар
1 ч.ч. мляко
2 яйца
1/2 ч.ч разтопено масло (напр. на водна баня)
1 ч.л. ванилия

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с брашното, захарта и млякото, накрая се добавя и разтопеното масло. След това внимателно се прибавят и разбитите на сняг белтъци и се добавя ванилията.
От тази смес излизат 6-7 гофрети (за една отива около 120 мл смес)- за да останат хрупкави е добре да се припекат.

Добър апетит!

# 1
  • Мнения: 222
Ще ги пробвам. Много рецепти съм пробвала но като престоят малко стават меки и никой не ще да ги яде. Дано имам успех с тази Simple Smile

# 2
  • Мнения: 2 825
Мерси за рецептата, ще ги пробвам  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 300
Мерси много за рецептата. Обезателно ще се пробва.

# 4
  • Мнения: 772
А млякото какво е?

# 5
  • Мнения: X

съжалявам за пропуска -  млякото е прясно

# 6
  • Мнения: 772
Пак не станаха хрупкави, но с втория опит дано да станат. Но и пробвах с кисело мляко понеже нямах прясно.

# 7
  • Мнения: 3 394
тези чудесии се пекат в машинка за гофрети, нали?

# 8
  • Мнения: 772
тези чудесии се пекат в машинка за гофрети, нали?

Да. Simple Smile

# 9
  • Мнения: 222
PetyaL  много ти благодаря за рецептата. Станаха чудесни и дори като изстинаха бяха хрупкави и вкусни.
 
 

Общи условия

Активация на акаунт