Блат: 8 яйца; 1ч.ч. захар; 2ч.ч. млени орехи; 1ч.ч. галета
Всичко се обърква и се пече в загрята на 250гр. фурна. Тавата се намазнява и покрива с хартия!!!(може и салфетка, пробвала съм ) За да не залепне блата.
Сироп: 1ч.ч. захар; 1ч.ч. вода; 1-2 с.л. ром
Крем: 1 1/2 ч,ч. пр.мляко; 2 върховати с.л. брашно; 2с.л. какао; 1 пак.кр.масло; 1/2ч.ч. захар.
Приготвяне: 1/2 ч.ч. пр.мл. (студено) + какаото + захарта+ брашното се разбиват. 1ч.ч. пр.мляко се завира и на струйка се добавя към предната смес.
Маслото размекнато(не в микровълнова !!!!) се разбива с миксер като към него се прибавя по 1 с.л. от гората смес. Много е гаден тоя момент . Бъркането е непрестанно. Така докато се получи крем в желаната гъстота.
Когато блата изстине се залива с горещ сироп или обратното. Блатовете са два. Аз пека един и го режа. Сиропират се преди да се наложат един върху друг. Когато изстинат се намазват с крема.
Крокан за украса: 1ч.ч. захар; 1/2 ч.ч. натрошени орехи
Карамелизира се з-та и се добавят орехите. Сместа се изсипва на тънък слой в/у фолио предварително омазнено и като изстине се натрошава.
Тортата става по-добре, когато блатовете се нарежат на лентички, намазани с крема и се навият като охлюв.
Дано да ви хареса! Мъжа ми страшно много обича тази торта и се наложи да се науча да я правя.