Каре с гъби - като в ресторант?

  • 7 251
  • 6
  •   1
Отговори
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Здравейте кулинарки,
Очаквам гости и съм намислила да приготвя пилешко каре с гъби. Много го тачим с мъж ми, но уви незнам как да го приготвя. Пържи ли се месото предварително, пече ли се? Също така може ли да се подготви от предния ден , защото в деня в който ще идват хората имам и друг ангажимент и нямам много време за приготовления. Май много искам а? Laughing
Благодаря ви предварително момичета bowuu

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 130
Продукти:

 5 пържоли/карета/
 60г брашно
 110мл растително масло
 1 лимон
 черен пипер
 сол на вкус

За соса:
 30г брашно
 100г дребно нарязани стерилизирани гъби
 черен пипер
 сол

Начин на приготвяне:
Каретата наръсвате  с лимонов сок, черен пипер и сол.
Потапяте ги в брашно и пържите в гореща мазнина.

На соса:

В прецедената мазнина в която сте пържили каретата, задушете гъбите.
Прибавете брашното и леко го запържете.
Налейте постепенно вода, докато получите сос с желаната гъстота, който варите 5 минути, отстранявате от огъня и подправяте с черен пипер и прясно масло.
Каретата ги залейте със соса и веднага поднесете с подходяща топла гарнитура.



Ако искаш вместо да пържиш каретата може да ги изпечеш на скарата.

Успех!

# 2
# 3
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
jlia страхотна си  bouquet Благодаря ти за рецептата и за линка.
Мисля че ще се справя, не е трудоемко но за сметка на това е много вкусно.

# 4
  • ВАРНА
  • Мнения: 144
Ако искаш да ги направиш по-рано или предния ден, след като си действала по указанията на jlia, ги пусни в соса, така ще останат сочни.

Често правя с късчета от пилешко филе и на другия ден - претоплено, пак е същото.

Ето фото

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=450.45

# 5
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Бих искала да видя снимките, но не се отварят Cry

# 6
  • ВАРНА
  • Мнения: 144
 newsm78  На мен ми се отварят.

Общи условия

Активация на акаунт