500 гр кайма
2 буркана домати или кило и половина пасирани пресни
200 гр гъби
1 глава лук
4-5 скалидки чесън
5 яйца
чубрица
джоджен
пикантина
черен и червен пипер
Наразаните лук, чесън и гъби се запържват до като омекнат, прибавят се доматите и къкри 15 мин. Прибавя се пикантината, червен пипер, черен.
Каймата се омесва с чубрицата, джоджена, черен пипер малко сол.
Соса се разпределя в 5 гюведжета и в него се слагат големите кюфтета, на които предварително е на правена дупка с ръце. В тях се чуква по едно яйце. Слагат се капаците на гюведжетата. Пече се около 40 мин на 225 градуса, фурна "отгоре и отдолу".
Снимков материал:
преди печене http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1933&AlbumId=64328
опечено http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1933&AlbumId=64328