По-различни "гнезда"- измислица в гюведжета

  • 4 434
  • 6
  •   1
Отговори
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Една моя рецепта, стана доста сполучлива и я споделям с вас.

500 гр кайма
2 буркана домати или кило и половина пасирани пресни
200 гр гъби
1 глава лук
4-5 скалидки чесън
5 яйца
чубрица
джоджен
пикантина
черен и червен пипер

Наразаните лук, чесън и гъби се запържват до като омекнат, прибавят се доматите и къкри 15 мин. Прибавя се пикантината, червен пипер, черен.
Каймата се омесва с чубрицата, джоджена, черен пипер  малко сол.
Соса се разпределя в 5 гюведжета и в него се слагат големите кюфтета, на които  предварително е на правена дупка с ръце. В тях се чуква по едно яйце. Слагат се капаците на гюведжетата. Пече се около 40 мин на 225 градуса, фурна "отгоре и отдолу".

Снимков материал:
преди печене http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1933&AlbumId=64328
опечено http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1933&AlbumId=64328

# 1
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
МММ добре изглежда  chef

# 2
  • Мнения: 2
Ще го прробвам .Иззглежда вкуно.

# 3
  • Мнения: 2 825
мммм, много фкусно изглежда  Blush
Аз да питам за гъбте - пресни нали?
А ако се използват мариновани дали ще стане без да се запържват?

# 4
  • Мнения: 431
Аз правя нещо подобно само че с варени яйца. Свареното яйце го обвивам с каймата  и наистина става много вкусно. Следващия път ще пробвам този начин за разнообразие  Naughty

# 5
  • Мнения: 614
Интересно, ще се пробва Wink

# 6
  • out of space
  • Мнения: 8 569
А ако се използват мариновани дали ще стане без да се запържват?

Да, екстра ще си стане и без запържване.

Общи условия

Активация на акаунт