Рецептата си я измислих сама, по скоро слагането на някой продукти.

Нарязах патладжан на колелца и го позапържих лекичко.
сместа която е за мусаката е следната: нарязах лук + 2 скилидки чесън и ги запържих леко. Добавих гъбки, натязана чушка, една тиквичка нарязана на кубчета, вътрешността на патладжан (правих и пълнени патладжани и от тях остана), кайма и няколко картофа също нарязани на кубчета. Като се позапържи плънката сипах настъргани домати, всичко се бърка добре и се оставя да покипи.
Подправки каквито харесвате и имате.
Наредих на дъното на йенка от леко запържения патладжан, сипах плънката и отгоре донаредих останалите колелца от патладжана. Сложих го в умерена загрята фурна някъде около 200 градуса.

Направих заливка от 1 яйце, прясно мляко, имах малко майонеза на Олинеза с кис краставички и натъргах кашкавал. Изсипах я като се позапече малко мусаката.



Пробвайте ще ви хареса! Peace Hug  bouquet