Измислих страхотна рецепта, като комбинирах част от продуктите на кекса с праз и синьо сирене на Bomboto и една рецепта за киш от списание. Стана страхотно и го споделям с вас.

Продукти:
1 пакет бутер тесто
2 стръка праз
200 гр. синьо сирене
100 гр. заквасена сметана
2 яйца
челни маслини
сол и черен пипер
олио
кашкавал
* шунка по желание

Празът се нарязва на ситно и се задушава в малко вода, сол и олио. В отделна купа се смесват синьото сирене, сметаната, яйцата, маслините (на дребно), шунката (аз не сложих), черен пипер, след което се смесват добре със задушения праз.
В кръгла тава се разстила бутер тестото, така че да покрие и стените и излишното се изрязва. Върху него се сипва сместа с праза и се заглажда. От горе се настъргва кашкавала. С пръсти краищата на бутер тестото се оформят вълнообразно, така че при изпичането да се придаде по-интересна форма.
Пече се около 30 мин. в предварително загрята фурна.
Вкусно е и топло, и студено.