Чушки пълнени с яйца и сирене-как?

  • 41 645
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 261
здравейте
изобщо не умея да готвя, но вече взех решение и смятам да стартирам с пълнени чушки
имам всички продукти сирене, яйца, чушки олио, но незная пропорциите, затова ви моля да ми помогнете
наистина съм много боса в кулинарията, не готвя вкусни манджи, а имам съпруг манджия
днес той постави въпроса за вкусовите качества на моите гозби и аз реших да помоля вас за съвети при приготвянето на почти всяка манджа 
благодаря

# 1
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Щом нямаш много опит в готвенето, струва ми се, че това не е от най-лесно приготвящите се ястия. Не че е кой знае какво, но да не ти писне smile3511
Първо опичаш чушките, обелваш ги, след това правиш смес от сирене и яйца, но такава, че да не се разтече, т. е. като за филийки. Овалваш в брашно и пържиш.
Препоръчвам ти да опечеш чушките (нали ще го шашваме съпруга newsm51), защото може и да напъхаш сместа в суровите чушки, но си е по-вкусно като са печени  chef

# 2
  • Мнения: 39
Опитай по- лесният начин, също стават вкусни.
Почистваш чушките от дръжките, измиваш ги и ги пълниш със смес от яйца и сирене.
Пропорциите на око, сместта трябва да стане гъста да не изтече от чушките. Подреждаш ги в тавичка, поливаш ги с малко олио и ги слагаш в гореща фурна. Обръщаш чушките 2-3 пъти докато се запечат от всички страни. Да ви е сладко!

# 3
  • София
  • Мнения: 2 671
Опитай по- лесният начин, също стават вкусни.
Почистваш чушките от дръжките, измиваш ги и ги пълниш със смес от яйца и сирене.
Пропорциите на око, сместта трябва да стане гъста да не изтече от чушките. Подреждаш ги в тавичка, поливаш ги с малко олио и ги слагаш в гореща фурна. Обръщаш чушките 2-3 пъти докато се запечат от всички страни. Да ви е сладко!

Да допълня няколко идеи
 - може да поръсиш яйчената смес със ситно нарязан копър, много приятно става
 - може да замениш сиренето с извара;
 - поръси суровите чушки с малко сол, за да се овкусят

# 4
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Aз пък за да не ми изтича слагам едно кръгло резенче доматче и така ги затварям......иначе като имам време ги пека като не пълня сурови...
Добър апетит eli  chef

# 5
  • Мнения: 126
Аз ги затапвам чушките с няколко щипки брашно.Така не ми изтичат изобщо! Wink

# 6
  • Мнения: 261
благодаря ви

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 704
ох, много ги обичам печени, пълнени и пържени както е в рецептата на arina, но наистина са много връткави.

А такива, като на Nameless, опитах за първи път наскоро (като участвах и в направата им) и се оказаха също вкусни (и сто пъти по-лесни, че и по-здравословни..)

# 8
  • Мнения: 81
хубаво е да се надупчат чушките с виличка преди да се напълнят. Аз така правя и не ми изтичат. Успех  10

# 9
  • Мнения: 236
Към сместа с яйцата и сиренето можеш да прибавиш магданоз и на ситно нарязано домат, малко олио. Пълниш както  са сурови чушките, слагаш в тавичка, слагаш малко олио и вода. Печеш.

# 10
  • Мнения: 998
еййй, точно това съм сготвила за вечеря днес. Жалко, че нямах време да чета на време:), можех да се възползвам от някои идеи
Нищо де, пак станаха чудни:)

# 11
  • Мнения: 663
Рецептата на arina не е ли по-скоро за чушки бюрек newsm78Иначе и аз слагам в сместа накълцани домати и става супер.

# 12
  • Мнения: 1 035
за да не се разти4ат се рязва върха на 4ушката,но така,4е да е съвсем малка дуп4ицата и да взима въздух,но не да изти4а от нея.  Peace

# 13
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ние си затваряме печени чушки в буркани и така си имаме целогодишно за чушки бюрек.И аз много ги обичам,правим ги като arina.

# 14
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Рецептата на arina не е ли по-скоро за чушки бюрек newsm78Иначе и аз слагам в сместа накълцани домати и става супер.
"Чушки с яйца и сирене" - иначе казано бюрек Grinning

Общи условия

Активация на акаунт