на мен ми предстои захранване съвсем скоричко и аз уж все чета и се просвещавам,но малко и се обърквам.Сигурна съм обаче,че с времето ще се наредят нещата.Наясно съм с първите стъпки,решила съм да захраня с оризова каша,която ще приготвя сама.После ще видим плод ли ще е,зеленчук ли.Няма смисъл отсега да го мисля.
Въпросът ми е друг.
Имам желание да готвя сама на бръмбара.Тук няколко пъти попаднах на негативно мнение към плодове и зеленчуци купени от пазара.За съжаление моите родители са далечко и няма как да се възполвам от проиведените от тях продукти.
Искам да попитам какви точно рискове носят домашните пюрета с плодове и зеленчуци с несигурен производител:
Простете ме за негативизма,но мен силно ме съмнява колко проверяват плодовете и зеленчуците ,от които се правят купешките пюрета.Ако ги правя аз поне ще ги измивам и почиствам внимателно.Освен това слушак някаква специалистка(от ХЕИ май) по Хоризонт и тя обясняваше,че данните от проверките,които правят на пазара са далеч под нормата.Каза също,че най-опасните изскуствени торове са твърде скъпи и в повечето случаи не си заслужават... и един вид ососбено малките производители не използват.
Та съм се замислила дали да не си купя сега сезонни зеленчуци,които да замразя и използвам зимъска.
Какво ще кажете?
Благодаря