Крехки пържоли с риган

  • 3 698
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 565
Днес попаднах на тази рецепта и се получиха страшно вкусни и крехки като мозък пържолки. Мъжът ми беше много въодушевен, пък и аз си облизах пръстите. Затова реших да я споделя с вас:
 1 кг свински пържоли
 1 ч.ч.брашно
 10 скилидки чесън (не много едри)
 половин ч.чаша червено вино
 риган
 черен пипер, сол

 Пържолките се натриват със солта, ригана и черния пипер. След това се начукват и се овалват в брашното. Изпържват се в сгорещено олио, изваждат се и се слагат на топло в огнеупорен съд. Чесънът се скълцва и се запържва (аз смених мазнината). Пържолите се връщат в тигана, поливат се с виното и се задушават под похлупак още 15-20 минути. Поднасят се върху канапе от картофено пюре, залято със сосче от тигана. cook Удоволствието е пълно с чаша червено вино. Да ви е вкусно и наздраве! cheers
 

# 1
  • Мнения: 15 619
Ще ги опитам аз тези пържолки. Благодаря за рецептата.  chef  chef  chef

Общи условия

Активация на акаунт