Пудинг с праскови
продукти
75 гр. кр.масло
75 пудра захар
2 яйца/ средни/
50 гр. брашно
1/2 п. бакпулвер
25 гр. смл.бадеми
1 1/2 ч.л канела
3 праскови /срязани на две/
1 сл пудра захар за поръсване
бита сметана за гарниране
1. Фурната се загрява на 180
2. Разбиват се маслото +захарта. Добавят се яйцата, едно по едно - докато сместа стане лека и пухкава.
Прибавя се брашното- постепенно.
Накрая смл.бадеми и 1 чл канела
3. В тавичка - намаслена и леко поръсена с галета/брашно/ с размер 22-25 см се излива сместа. Отгоре се слагат прасковите - с дупката надолу, към сместа, като леко се притискат- да влязат в тестото.
4. Пудра захар+1/2 чл канела се размесват - ръси се върху пудинга.
Пече се около 30 мин, докато стане златист.
Сервира се със сметана....но ние го предпочитаме със сладолед.
Дано да ви хареса