Рецепта за заек

  • 29 018
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 604
 Помогнете да сготвя заек! Идея си нямам какво да го правя!!! Дайте някоя добра рецепта мамчета!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Да ти кажа как го правя аз:

Слагам предварително осоления заек в по-дълбока тавичка. Покривам го с парченца масло - едно малко пакетче или половин голямо. Около него слагам различни зеленчуци, нарязани на едро - лук, скилидки чесън, гъби, моркови, чушки. Слагам също цели зърна черен пипер, бахар и няколко листа дафинов лист. Наливам половин бутилка бяло вино и малко вода (може и без нея). Покривам с фолио и пека на около 200 гр. След около час обръщам заека и пак под фолиото. Горе-долу - пече се около 1.30-2.00 часа. Когато стане готов го обезкостявам, парчетата ги нареждам в йена, между тях слагам зеленчуците и отгоре заливам със соса. Става невероятно - може да се яде и студено, много си върви с ориз или картофи.    chef

# 2
  • Мнения: 286
Разгледай няколко странички назад и ще намериш рецепти.Тази тема е пускана вече!:)

# 3
  • Мнения: 1 455
Заек по царски
  • 2кг.-заек
  • 800гр.-пресни гъби
800гр-свинско
  • 800гр.-моркови
  • 3-4 глави лук/по-големи
150гр.-стафиди,орехи,глава чесън,шепа маслини,2ч.ч.бяло вино,олио,сол,даф.лист,черен пипер млян,10 зърна бахар.[/b] 
  • Заекът се намазва с маслото,сол,черен пипер,отвън и от вътре.Всичко се реже много едро,месото като за шишчета.Орехите на четвъртинки.Всичко се смесва,добавят се стафидите,целите маслини и скилидките чесън.Налива се олио и всички подправкиЗаека се пълни,а останалото се разтила около него.Не се мие.Полива се с виното и се запечатва с фолио.Пече се точно~3 часа на темп.200~250градуса.Сервира се с накълцан магданоз.

# 4
  • Мнения: 1 353
Прочети тук

Общи условия

Активация на акаунт