Чеснови пилешки бутчета

  • 1 433
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 920
за 6 порции:

6 пилешки бутчета
1 глава чесън
1/4 връзка магданоз
2-3 стръка целина
2 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 1/2 винени чаши червено вино

Бутчетата се разделят на "горно" и "долно" и се подреждат в гювеч (може и йенска тенджера). Прибавят се подправките, чесъна, виното. Затваря се съдът и се пече на 180 градуса за около 90 минути.

недостатък: докато се пекът доста мирише на чесън

# 1
  • Мнения: 1 497
Тиа, здравей!
Аз готвих нещо подобно и не зная дали бе от чесъна или от виното ама станаха много тежки.....после ми беше лошо.Ама аз сложих 2 глави чесън- така беше по рецептата.

# 2
  • Мнения: 920
Теди нямам идея защо са се получили тежки.

Аз най-често готвя две бутчета (понеже сме двама). Слагам всяко в отделно гюведже и на бутче по две скилидки чесън. Не слагам никаква мазнина. Бутчетата си се получават задушени в собствена мазнина. Може би ако виното ти е било "тежко вино" от това се е получило...

# 3
Рецептата ми се стори приятна лесна и вкусна днес реших да я направя ще видим какво ще стане  chef

Общи условия

Активация на акаунт