домашни курабии

  • 16 690
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 951
Реших днес да направя войнишки или домашни курабии.Купих според рецептата  амонячна сода,лимон,и някъде поставих самата рецепта.Помагайте  как се правят курабийките?

# 1
  • Мнения: 9 092
Ето ти моята дългогодишна изпитана рецепта за КУРАБИИ

# 2
  • Мнения: 1 352
3 яйца
1 к. ч. мас (олио или масло)
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 прахче ванилия
малко настъргана лимонова кора
брашно - около 1/2 кг.
1 жълтък и малко кристална захар за намазване

Брашното се пресява и се смесва със содата, ванилията и лимоновата кора. Прави се кладенче, в което се добавя маста и разбитите със захарта яйца. Замесва се меко тесто, което се разточва с дебелина около 1 см. Изрязва се с формички или с чаша. Курабиите се намзват с жълтъка, поръсват се със захар и се пекат в предварително загрята фурна.  Crazy Чак ми замириса на прясно изпечени мамини курабийки Crazy.

# 3
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Виж в готварската книга......

# 4
  • София
  • Мнения: 1 951
Сърдечно ви благодаря!

# 5
В книгата на Добрина Венкова "Соленки,сладкиши,кремове" има страхотна рецепта за "войнишки курабии". Ако сложиш в средата на всяко топче и ароматен локум или смлерни орехи+белтък+захар+канела...стават просто върховни курабии  Laughing и са много трайни.

# 6
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 506
Ето това е моята рецепта (всъщност е на баба ми, по която курабиите стават страхотни. Тази година обрах овациите на колегите с тях.

6 яйца
1 чаена чаша мас
1 каф. лъжичка хлябна сода
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша кисело мляко
4 амоняка
1 500 гр. брашно.
ванилия

Лимон не слагам, защото не обичам. НО и без него са идеални.

Общи условия

Активация на акаунт