Идея как да сготвя свински котлети?

  • 12 400
  • 6
  •   1
Отговори
  • Между гори и планини
  • Мнения: 9 381
Здравейте кулинарки  Hug
Дайте ми някакви идеи как да сготвя 4бр. свински котлети. Нещо бързо, не много сложно, но вкусно.
Нищо не ми идва на ум освен да ги пека или на винен кебап ама все така ги готвя и искам разнообразие.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 21 605
Котлети с мляко

клик за рецептата.

# 2
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
аз ги приготвям с една консерва домати,около 10 скилидки чесън или чесън на прах, дафинов лист,под похлупак или фолио и стават чудесни PeaceВъв фурната за около 40 минути  са готови,а и сосчето става мммм...

# 3
  • София
  • Мнения: 2 019
аз ги приготвям с една консерва домати,около 10 скилидки чесън или чесън на прах, дафинов лист,под похлупак или фолио и стават чудесни PeaceВъв фурната за около 40 минути  са готови,а и сосчето става мммм...
По същия начин, но слагам и кромид лук и гъбки.

# 4
  • Мнения: 298
Аз ги правя така: Предварително пържолките се начукват хубаво и се мариноват. С каквото искаш. Аз слагам чер пипер и соев сос. Ако нямам време не ги мариновам но задължително ги начуквам. Но без сол, за да не станат жилави.

  В малко олио ги запържвам по две минути от всяка страна, като предварително съм ги овъргаляла в брашно. Готовите ги оставам да починат в йенска тенджера.
   В същата мазнина  задушавам около 200-300 гр. гъбки за около 4-5 мин., добавям и една кафена чашка вино ако имам.   Посолявам на вкус, може и с Маги. Изсипвам получилото се сосче с гъбите  в йенската тенджера и ги до задушавам на около 250 градуса  за около 40-50мин.
Стават много крехки и вкусни.

# 5
Ето и една от моите рецепти:

начуканите котлети нареждам в иенска купа
поръсвам с нарязани на ситно кисели краставички
и кремвиши на тандем/1бр/ отгоре слагам пушено сирене
на колелца и накрая 1 коф.сметана  пече се на 200 градуса

# 6
  • Мнения: 4 406
правя сос от половин кофичка кисело мляко или сметана, счукан чесън , горчица и Вегета или нещо от рода... заливам предварително начуканите пържолки и мятам във фурната. по желание може и гъбки.
стават много крехки пържолките

Общи условия

Активация на акаунт