Бял шоколадов чийзкейк
Списък на необходимите продукти:
200-300 г шоколадови бисквити
50 г масло
за пълнежа:
100-120 г бял шоколад
3 яйца
300 г извара
3 с. л. прясно мляко
1/2 с. л. кисело мляко
1 пакетче суха сметана
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се натрошават, поставят се в кухненски робот заедно с разтопеното масло и се смилат. Сместа се разпределя в кръгла форма за торта (18-20 см), като се покрива долната част на стените и се натиска с шпатула, за да излезе въздухът.
2. Изварата, сухата сметана, киселото мляко, ванилията и 2 с. л. прясно мляко се разбиват с миксер.
3. Шоколадът се разтопява с 1 с. л. прясно мляко и се добавя към изварата.
4. Бисквитеният блат се покрива с получената смес. Кейкът се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 30-40 минути.
5. Готовият десерт се охлажда добре, нарязва се на триъгълни парчета и се сервира.