Питане-за крем карамела

  • 669
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 455
От една година имам ето тази фурна  http://i.dir.bg/shop_storage/add/2006/04/07/te_25775.jpg   и нещо не мога да го издокарам крем карамела.То от толкова функции и аз се обърках.Значи аз го правя на горен и долен реутан - 180 градуса обаче нещо ми става на парцали и излиза от купичките.На вкус си е страхотен ,но на вид... Sad

# 1
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
Прецеди сместа преди да я разсипеш в купите.Сложи студена вода в тавичка и в нея подреди купичките,кото тази вода по време на печенето не трябва да завира -фурна на 180 градуса е силна за карамел ,според мен 100 градуса,за да стане гладък Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 35 941
От една година имам ето тази фурна  http://i.dir.bg/shop_storage/add/2006/04/07/te_25775.jpg   и нещо не мога да го издокарам крем карамела.То от толкова функции и аз се обърках.Значи аз го правя на горен и долен реутан - 180 градуса обаче нещо ми става на парцали и излиза от купичките.На вкус си е страхотен ,но на вид... Sad
Сваряваш ли млякото преди това  newsm78
Пече се на водна баня и на по-ниска температура - около 150 / го пека аз./
 
Купичките се пълнят на 1/2 - 2/3, не повече.

# 3
  • Мнения: 1 455
Много ви благодаря.  bouquet  Ще пробвам на по ниска температура.Там е работата ,че до сега винаги съм си го правила така и ставаше страхотно.Със старата фурна съм го правила на голен реутан 3, долен 4.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 951
опитай на водна баня и ниска температура на фурната.Вкъщи го правим така и няма грешка.Много е вкусен.В никакъв случай не трябва да кипва водата в  долната тавичка.

# 5
  • София
  • Мнения: 727
И аз знам, че най-важното е водната баня да не завира, просто следиш температурата и не допускаш завиране. Така карамелът става гладък.

# 6
  • Мнения: 131
И.Звездев каза,че трябва да се пече на 150

# 7
  • Мнения: 1 455
Благодаря на всички.  bouquet         Явно пак аз нещо не съм в час!

# 8
  • София
  • Мнения: 1 951
И аз знам, че най-важното е водната баня да не завира, просто следиш температурата и не допускаш завиране. Така карамелът става гладък.
Именно ,без шупли е крема.ПрИяде ми се !Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт