Продукти
5-6 пилешки бутчета (обезкостени) или пил. пържоли от бутчета
150 гр. бекон
100 гр. дробчета
100 гр. мариновани гъби
50 мл. коняк
3-4 с.л. стафиди
1 връзка магданоз
60-70 гр. масло (около половин малко пакетче масло)
черен пипер
олио
сол
индийско орехче
Приготвяне
Стафидите се накисват в коняка.
Беконът се нарязва на ситно и се запържва в маслото.
Гъбите също се нарязват на ситно и се добавят в тигана към бекона.
Добавят се и стафидите заедно с коняка.
Тиганът се дърпа от огъня и се слагат дробчетата - те не се запържват.
Слага се сол, ч. пипер, инд. орехче и магданоз.
Бутчетата се напълват с тази плънка.
Всяко бутче се завива в бекон или пушени гърди и се връзва с конец.
Ако остане от плънката се поставя на дъното на Jena Glas и отгоре се подреждат бутчетата.
Похлупват се и се пекат на слаб огън около 1.5 ч.
Сервира се с гарнитура по избор.