Фантазия с пил. бутчета, дробчета, бекон, стафиди и коняк

  • 3 129
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 314
Ето още една моя любима рецепта.

Продукти

5-6 пилешки бутчета (обезкостени) или пил. пържоли от бутчета
150 гр. бекон
100 гр. дробчета
100 гр. мариновани гъби
50 мл. коняк
3-4 с.л. стафиди
1 връзка магданоз
60-70 гр. масло (около половин малко пакетче масло)
черен пипер
олио
сол
индийско орехче


Приготвяне

Стафидите се накисват в коняка.
Беконът се нарязва на ситно и се запържва в маслото.
Гъбите също се нарязват на ситно и се добавят в тигана към бекона.
Добавят се и стафидите заедно с коняка.
Тиганът се дърпа от огъня и се слагат дробчетата - те не се запържват.
Слага се сол, ч. пипер, инд. орехче и магданоз.
Бутчетата се напълват с тази плънка.
Всяко бутче се завива в бекон или пушени гърди и се връзва с конец.
Ако остане от плънката се поставя на дъното на Jena Glas и отгоре се подреждат бутчетата.
Похлупват се и се пекат на слаб огън около 1.5 ч.
Сервира се с гарнитура по избор.

# 1
  • Мнения: 461
страшно вкусно звучи, само един въпрос имам- как ги пълниш бутчетата Embarassed

# 2
А лук няма ли... случайно???

Тази вечер ще посрещам скъпи гости (френско-руска двойка) Grinning
Утре ще дам отчет!
[/b]

# 3
  • Мнения: 1 770
Цитат на: nat
страшно вкусно звучи, само един въпрос имам- как ги пълниш бутчетата Embarassed


Ами бутчетата са обезкостени, т.е. стават като пържоли - правиш руло с плънката вътре.

# 4
Снощи спретнах Фантазията... и ви съветвам да опитате! Благодаря на Мамма!
Тъй като нямах бутчета, а само 2 пилешки филета, просто гинарязах на хапки и смесих с пушените гърди, дробчетата, смес от различни губи и големи стафиди в коняче- ммммммм Laughing
Изсипах в глинен гювеч поради липса на йена с капак и за 1ч30 на слаб огън !!!! Много лесно за приготвяне и после оставя време за др приготовления, а аз снощи се прибрах 2ч преди гостите!!
Както и да е- останаха очаровани! Благодаря!!!!!
[/b]

Общи условия

Активация на акаунт