"Мързеливо" зеле в гювеч - стъпка по стъпка !

  • 23 396
  • 61
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474
"Мързеливо " зеле - в гювеч!



1 средно голяма зелка (може и с кисело зеле, лозови листа и червени чушки)
500гр. кайма
1 каф. ч. ориз
150 гр. доматено пюре, аз слагам и повечко
подправки-бульон, сол, пипер, магданоз, чубрица)

1. Нарязвате зелето на ивици , слагате го в гювеча (или тава) , сипвате  една  ч.л. сол и го намачквате с ръка.


2. На котлона в тиган запържвате каймата (като за мусака) и и добавяте подправките, дом. пюре и ориза!


3. Изсипвате каймата при зелето и разбърквате, след което заливате с вода да покрие.


4. Слагате във фурната за 30 мин. на максимална температура и после още 2 ч. на 150 градуса (ако трябва долейте вода и разбъркайте). Последните 20 мин. махнете капака и вдигнете градусите да се запече. Бон Апети!!


А това са мързеливи чушки Laughing

http://images13.snimka.bg/001985351.jpg

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 11:50 от L е о

# 1
  • София, България
  • Мнения: 5 575
а ако е с кисело зеле? Embarassed
и колко горе долу се пържи каймата

# 2
  • Мнения: 7 474
а ако е с кисело зеле? Embarassed
и колко горе долу се пържи каймата


Каймата като за мусака с вилицата да се наситни за 5 мин. става. Същото го правя и с кисело зеле и с червени чешки.  Crazy

# 3
  • Мнения: 4 451
Leo, прекаляваш вече! Развали ми линията с твоите вкусотии Mr. Green
Мисля, че и с кисело зеле ще стане голяма вкусотия. Какво ще кажеш?

# 4
  • Мнения: 7 474
Leo, прекаляваш вече! Развали ми линията с твоите вкусотии Mr. Green
Мисля, че и с кисело зеле ще стане голяма вкусотия. Какво ще кажеш?

 Laughing Става с кисело зеле  Peace   bouquet

# 5
  • Мнения: 2 825
Обожавам зеле  Simple Smile Задължително ще го пробвам

# 6
  • Мнения: 119
Ееее Лео, златна си  Hug
Тъкмо бях потънала в размисъл за съдбата на едно самотно пакетче каймица  Laughing
Още довечера ще бъде опитано  Wink

# 7
  • гр. София
  • Мнения: 1 887
Ееее Лео, златна си  Hug
Тъкмо бях потънала в размисъл за съдбата на едно самотно пакетче каймица  Laughing
Още довечера ще бъде опитано  Wink

Leo, благодаря ти за блестящата  идея.  bouquet
И аз се чудех цял ден какво да направя с една "самотна" каймица.
А на това не му ли се викат "голи сърми"? Grinning

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Leo, и аз го правя така с единсвената разлика, че не пържа каймата, а само я накъсвам! Мнооого е вкусно!  Peace

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Звучи чудесно! Даже с кисело зеле ми се струва, че ще стане много хубаво, трябва на всяка цена да го пробвам.

# 10
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Ееее Лео, златна си  Hug
Тъкмо бях потънала в размисъл за съдбата на едно самотно пакетче каймица  Laughing
Още довечера ще бъде опитано  Wink

Leo, благодаря ти за блестящата  идея.  bouquet
И аз се чудех цял ден какво да направя с една "самотна" каймица.
А на това не му ли се викат "голи сърми"? Grinning
Направо мусака със зеле. Ива като и взимах храна от детската кухня, там готвеха чат-пат такова нещо. Беше много вкусно.

# 11
  • Мнения: 7 474
Аз му викам мързеливи сърми  Laughing

# 12
  • Мнения: 2 550
А дали мога да пропусна ориза?  Blush

# 13
  • Мнения: 7 474
А дали мога да пропусна ориза?  Blush

Ми може, ама тогава може би по-малко вода да сложиш  newsm78

# 14
  • Мнения: 5 462
А може би ако се прави с кисело зеле трябва да се махнат доматите , а на тяхно място да се сипе червен пипер в лука, каймата ,ориза, чубрицата  .Де да знам аз поне така го правя.Щото хем кисело зеле хем пък и домати някакси ми идва в повече киселото?

Общи условия

Активация на акаунт