сайра

  • 7 729
  • 6
  •   1
Отговори
Момичета, кажете как правите рибата Сайра? Днес се излъгах да я купя, но ме обезкуражиха, че няма нищо общо със Зарганата, която аз толкова обичам. Thinking

# 1
Разбрах, че никой не е купувал Сайра, но във форума намерим няколко съвета. Не се лъжете,че е като Зарган/черноморска змиорка/, нищо общо нямат. Направих я на скара и стана също като скумрията, с тази разлика, че има и много кости на всичкото отгора.

# 2
  • Мнения: 3 447
Можеш да я изпържиш, хубава става, макар че има много кости.

# 3
Преди време пържих, но не ми хареса. Стана много суха.

# 4
  • Мнения: 3 251
Разбрах, че никой не е купувал Сайра, но във форума намерим няколко съвета. Не се лъжете,че е като Зарган/черноморска змиорка/, нищо общо нямат. Направих я на скара и стана също като скумрията, с тази разлика, че има и много кости на всичкото отгора.
Сайрата е студеноводна риба, мисля, че беше някъде от руските водни пространства хващана/бегли спомени ми се въртят в главата/.Съответно - мазна и е най-подходяща за скара или дървени въглища.

# 5
  • Мнения: 1 355
Веднъж купихме прясна сайра и много ни хареса пържена. Продавачът препоръча и печене на скара. Супер е с бира "Варна".  Grinning

# 6
  • Мнения: 1 679
Не ни хареса  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт