Руло "Стафани"

  • 6 296
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 497
Някой готвил ли е това чудо?

# 1
  • Мнения: 1 497
Стефани!

# 2
  • Мнения: 920
Стандартната рецепта:

500гр. кайма
яйца (бройката зависи от теб но ще ти го обясня в приготвянето)
моркови варени
кисели краставички
две филии сух хляб
сол
черен пипер
чубрица
лук
галета


Настъргания лук, се смесва с каймата и подправките. Накиснатия сух хляб се оцежда и се стрива в каймата. Цялото това се омесва с едно яйце. Разстилаш го върху мокра кърпа (за да не ти лепне) и подреждаш половинки варено яйце, моркови и кисели краставички (нарязани на ивички). Половинките яйца са толкова че да се запълни рулото. С помощта на мократа кърпа го завиваш на руло и го слагаш в намазнена тавичка. Поръсваш го отгоре с галета и докато се пече ако от някъде пробие ръсваш галета върху дупката. По желание може да се нарежат картофи около рулото, но тогава трябва да сложиш и малко водичка.


Моята рецепта:

Каймата я приготвяш както в горната рецепта.
сварено яйце
топено сирене
консерва царевица
кисели краставички

Като разстелеш каймата подреждаш яйцето (нарязано на 6 парчета), краставичките на ивички, царевицата и кръгчетата топено сирене. Завиваш и печеш. Може картофи по избор да сложиш.


Руло мозайка:

кайма
кренвирш
топено сирене
яйце
лук
подправките от първата рецепта

Смесмаш каймата, лука, подправките. Добавяш кренвирша и топеното сирене (нарязани на кубчета). Омесваш с яйцето и правиш руло. Отново поръсено с галета отгоре се пече.


Добър апетит!

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Tia ти е обяснила стандартната рецепта, но и аз не я правя, моята е нещо подобно на нейната, но има малки разлики Simple Smile

Продукти:
кайма 0.500кг
моркови /варени/ 3-4бр.
царевица от консерва /може и замразена/
грах консерва /може и замразен/
кисели краставички
кашкавал 0.200кг.
прясно мляко 1-2 ч.чаши
сварени картофа 2бр.
черен пипер
кимион
сол

Приготовление:

В каймата се слагат 1-2ч.чаши прясно мляко, подправките и солта.Сварените моркови, киселите краставички и кашкавала се режат на кубчета и се прибавят в каймата, граха и царевицата също. Сварените картофи се намачкват с малко прясно мляко като за пюре и се прибавят и те. Изсипваш всичко в една тавичка или по-дълбок съд за пекане и печеш 1ч. и нещо.
Дано ти хареса

 Simple Smile

# 4
  • Мнения: 461
Руло Стефани

Продукти:

500 гр. свинска кайма
4 яйца
2 моркова
филия сух хляб
100 гр. гъби
2 глави лук
1 вр. магданоз
олио
червен пипер
черен пипер
сол

Приготвяне
1. Настържете лука на ситно ренде. Объркайте го с каймата. Добавете сол, черен, червен пипер и наситнен магданоз. Оставете десетина – петнадесет минути.
2. Нарежете морковите на кубчета. Гъбите на тънки филии.
3. Сварете твърдо 2 от яйцата и ги нарежете на кубчета.
4. Запържете морковите на слаб огън. След 1-2 мин добавете гъбите.
5. След 4 мин дръпнете от огъня и прибавете сварените яйца.
6. Прехвърлете всичко при каймата и добавете останалите яйца, като сте отделили единия белтък.
7. Добавете филията хляб, предварително накисната във вода или мляко и добре изстискана. Бъркайте докато се получи хомогенна смес.
8. За да направите рулото сложете сместта върху навлажнена кърпа, оформете го и я прехвърлете в намазана тавичка.
9. Печете в загрята фурна 25 мин.
10. За глазура – кафеникава коричка, намажете рулото с разбития белтък

Може да наредите отстрани на рулото нарязани като за пържене, картофи оваляни с черен пипер и чубрица.

Това всъщност е рецепта от Вкусно.
Правих я веднъж и много я харесаха  food002

# 5
  • Мнения: 421
Тиа, страшна си! Мъжът едно време имал гадже, което мажело да прави само руло Стефани. От тогава неще и да помисли за такова нещо. НО аз му направих твоята рецепта-тази със царевицата-аз успях да хапна САМО едно парче........ Sad

Общи условия

Активация на акаунт