Въпрос за сушените плодове

  • 480
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 414
Някъде тук из форумите бях прочела, че сушените плодове били вредни, защото като ги сушели използвали някакви там вредни вещества и консерванти. Някой знае ли нещо по въпроса, че с търсачка и Гугъл нищо не ми излиза... излиза ми само да са полезни. Laughing Ето тук примерно:
http://www.liniastandart.com/modules.php?op=modload&name=New … der=0&thold=0

# 1
  • Мнения: 1 215
Няма да се учудя. Нищо не ми е попадало досега като информация.

Но пък сушени плодове е имало от едно време, та има начин всичко да става без химии. Баба ми сушеше сини сливи и ябълки.

Аз обожавам сушени смокини. Давам и на малката. Купувам винаги гръцки. Сега видях, че пише на опаковката: естествено сушени на слънце, без консерванти. Дано да е тъй!

# 2
  • София
  • Мнения: 35 817
Мисля, че не е вярно.
Не съм чела никога до сега нещо подобно Thinking

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Става въпрос само за сушените кайсии, които за да останат жълти сирят(използват сяра). Затова е добре да се изплакнат предварително в топла вода. Ако искаш може да потърсиш кайсии които са сушени по обикновенният начин - ще ги познаеш, защото цвета им е кафяв. Тук ги има в магазините за здравословни храни.

Общи условия

Активация на акаунт