за тестото:

1 кг брашно - 500гр бяло и 500 гр пълнозърнесто
2 пак. суха мая
2 чаени чаши прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч. л. захар
2 с.л. мазнина

250 гр. сирене фетема/фета/дунавия

за заливката:

2 с.л. галета
150 гр. масло (разтопено)
3-4 лъжици прясно мляко


Омесвате си меко и еластично тесто. Оставяте го да втаса веднъж - става доста пухкаво. След това го разделяте на две топки. Всяка от тях я разточвате и наръсвате със сиренето, може да се добави кашкавал (аз нямах). Навива се на руло и се нарязва на резени по 2 - 3 см. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да втасат още веднъж. Не се надуват много. Прави се заливката от галетата, разтопеното масло и прясното мляко. Със сместта се намазват милинките. Пече се на 180 градуса, докато се зачервят. Хапват се топли!  Grinning

Моето мляко беше 1,5 процента, използвах за мазнина масло.

Да ви е вкусно!   bouquet