Продукти за един гювеч или 4 обилни порции (аз сложих всичко на око това е приблизително):
1 заек към 1.200 кг
4-5 големи моркова
1.500 кг. картофи
2-3 глави кромид лук, ако са по-големи 2
2 глави чесан
доматена паста 4 с.л.
олио да покрие дъното на гюведжа
една с.л. свинска мас (много важно)
2-3 дафинови листа
няколко зърна черен пипер
една чаша червено вино (много е важно да не се прекалява)
сол на вкус
Сипвате олиото и свинската мас в гюведжа, прибавяте лука налязан на кубчета, чесана както ви е удобно и морковите нарязани на колелца. Слагате във фурната да се позадушат. Нарязвате картофите на кубчета, заека на порции и слагате заедно с всички други продукти. Разбърквате за да се омешат. Сипвате вода колкото да залее всичко и печете около 2 часа на умерена фурна. Аз пекох докато ми се видя готово на 200 градуса.
Дано не съм ви развалила постите. Приятен апетит