Заек в гювеч

  • 26 093
  • 5
  •   1
Отговори
  • Ку-куландия
  • Мнения: 793
Въпреки постите да се похвала с тази рецепта. Стана превъзходно. Мъжът ми беше учуден как може заешкото да бъде толкова вкусно.

Продукти за един гювеч или 4 обилни порции (аз сложих всичко на око това е приблизително):
1 заек към 1.200 кг
4-5 големи моркова
1.500 кг. картофи
2-3 глави кромид лук, ако са по-големи 2
2 глави чесан
доматена паста 4 с.л.
олио да покрие дъното на гюведжа
една с.л. свинска мас (много важно)
2-3 дафинови листа
няколко зърна черен пипер
една чаша червено вино (много е важно да не се прекалява)
сол на вкус

Сипвате олиото и свинската мас в гюведжа, прибавяте лука налязан на кубчета, чесана както ви е удобно и морковите нарязани на колелца. Слагате във фурната да се позадушат. Нарязвате картофите на кубчета, заека на порции и слагате заедно с всички други продукти. Разбърквате за да се омешат. Сипвате вода колкото да залее всичко и печете около 2 часа на умерена фурна. Аз пекох докато ми се видя готово на 200 градуса.

Дано не съм ви развалила постите. Приятен апетит Grinning

# 1
  • Мнения: 382
Аз го пекох в 1 голяма бяла тиква и просто стана превъзходен. eat eat

# 2
  • Мнения: 505
Рецептата е страхотна  Peace

# 3
  • Мнения: 3 647
 Twisted Evil понеже заешкото е сухо може да се пробвате да го шпековате с малко сланина или бекон
 Peace

# 4
  • Мнения: 6 461
Аз гювеча го  приготвям по следния начин:

заешко-нарязано на порции,
7/8 супени лъжици олио,
 4/5 супени лъжици соев сос,
3/4 глави лук,
 4/5 картофа,
3/4 моркова,
 2 домати,
 половин буркан грах,
кафяна чаша бяло вино,

Поставям олио и соев сос  на дъното на гювеча и нареждам лука който е нарязан на колела,
След това поставям заешкото нарязано на порции,
Ред картофи на колела,
ред лук на колела,
ред моркови на колела,
ред домати на колела,
Изсипвам и половин буркан грах
Завършвам с лук нарязан на колелца.
Изсипвам бяло вино около едан кафяна чашка.
Обливам с вода ,която съм я подсолила лекичко.(в къщи не ядем солено)
Пече се на умерена фурна за около 2 часа
Подправки може да си сложите по собствен вкус.Понеже ние в къщи не обичаме много подправки -соевия сос ни е достатъчен

# 5
  • София
  • Мнения: 3 814
Аз гювеча го  приготвям по следния начин:

заешко-нарязано на порции,
7/8 супени лъжици олио,
 4/5 супени лъжици соев сос,
3/4 глави лук,
 4/5 картофа,
3/4 моркова,
 2 домати,
 половин буркан грах,
кафяна чаша бяло вино,

Поставям олио и соев сос  на дъното на гювеча и нареждам лука който е нарязан на колела,
След това поставям заешкото нарязано на порции,
Ред картофи на колела,
ред лук на колела,
ред моркови на колела,
ред домати на колела,
Изсипвам и половин буркан грах
Завършвам с лук нарязан на колелца.
Изсипвам бяло вино около едан кафяна чашка.
Обливам с вода ,която съм я подсолила лекичко.(в къщи не ядем солено)
Пече се на умерена фурна за около 2 часа
Подправки може да си сложите по собствен вкус.Понеже ние в къщи не обичаме много подправки -соевия сос ни е достатъчен

И аз го правя по същия начин,но вместо мас слагам масло и прибавям и гъбки,става фантастично. eatЗа Коледа съм намислила да го приготвя него.  chef

Общи условия

Активация на акаунт