Chocolate Cheesecake Brownies
Основа:
180 гр. Godiva Dark Chocolate (аз ползвах кувертюр)
1/2 чаша захар
1/4 чаша меко масло
3 големи яйца
1 ч.л. vanilla extract
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. нес кафе
1/3 чаша брашно
За чийз-топинга:
270 гр. крем сирене (при мен безсолна извара)
1/2 чаша захар
2 с.л. масло
2 големи яйца
3 с.л. сметана/мляко (ползвах заквасена сметана)
1 с.л. брашно
1 ч.л. vanilla extract
1/4 ч.л. бадемова есенция (пропуснах я)
45 гр. Godiva Dark Chocolate (отново кувертюр)
1. Фурната се загрява на 160 С. Приготвяме квадратна тавичка (9 инчова по рецепта, аз ползвах малка правоъгълна), която намасляваме (аз намокрих и застлах с пекарска хартия)
2. Шоколада се натрошава в купа и се разтопява в МВ. (аз го пуснах на 50 сек. на размразване, разбърках и после още 30 сек.)
3. Маслото и захарта се бъркат с миксера до пухкав крем. Добавят се останалите продукти.
4. Смесва се с разтопения шоколад и се изсипва в тавичката
Топинга:
1. Захарта, маслото и крем сиренето се бъркат до хомогенна смес. Прибавят се останалите продукти без шоколада. (т.к. изварата е по-зърнеста, първо бърках с пасатора). Внимателно се изсипва върху кафявата смес.
2. Шоколада се разтапя по описания начин и се разбърква добре.
3. С лъжичка рисуваме с разтопения шоколад върху белия крем. Общо взето драсканици насам-натам. С върха на нож правим конусовидни дупки (бучва се ножа и се завърта с лек наклон...уффф, дано да е ясно как )
4. Пече се около 40 мин. След изстиване се мушва в хладилника за няколко часа, след което се нарязва на квадратчета.