задушени зеленчуци

  • 2 822
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 603
Как ги приготвяте?

# 1
  • София
  • Мнения: 35 912
В тиган с капак: малко масло или олио и с малко вода, малко сол може и соев сос, зависи от зеленчуците:
Моркори - само с масло или олио и сол
Царевица със масло, без сол, после се слага.
грах - с масло или олио
Броколи- масло+соев сос
и т.н...

Карфиола и броколито го варя са 2-3 мин. преди да го задуша

# 2
  • Мнения: 7 106
Аз имам приставка за задушаване на зеленчуци и ползвам нея. Слагам я в тенджерката, наливам 2 пръста вода и сипвам зеленчуците (ако са замразени ги сипвам направо без да ги размразявам, ако са пресни ги сварявам малко предварително, тези които се нуждаят от сваряване  Simple Smile), посолявам, и режа парченца масло отгоре им. Слагам капака и чакам да омекнат. След като са готови и ги изсипя в чиния, ги размесвам с една бучка масло и ги ръся със лимонов сок, защото така ги обичаме  Grinning.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 260
И аз имам решетка за задушаване на зеленчуци и ползвам нея.Слагам само малко вода.След като съм ги сложила в чинията ги посолявам слагам оцет и накрая ги заливам с препържено масло в което съм сложила и галета.

Общи условия

Активация на акаунт