От 2-3 години готвя сериозно, но от време навреме ми се прокрадва мисълта дали няма по-добър или по-лесен начин... Какво правя аз: Когато готвя яхнии, супи, гювечи и подобне манджи, първо слагам месото в тенджерата да кипне. Винаги пуска огромна пяна. В повечето случаи изваждам месото, изливам разпенената вода и го слагам в нова вода, вече да се готви. В останалите случаи само обирам пяната. Когато готвя месо на фурна или на тиган - просто си го слагам сурово в тавата или тигана и го готвя.
Замислих се сериозно по въпроса, когато си взех тенджера под налягане. В рецептите за нея пише: сложете месото и останалите продукти, затворете капака и варете. Ами какво ще стане с въпросната пяна ако метна суровото месо в тенджерата? Няма ли да ми се запуши винтила или пони като отворя капака, нама ли манджата да изглежда гнусна?
Четох в готварските книги рецепти и там пише да се запържи месото и после да се продължи да се готви, но пак не е ясно с пяната какво става...
Помооощ - искам да готвя бързо, лесно и вкусно, а то не е така просто и все има разни забавящи неприятности.