закъснели коледни сладки zа дамаянти- nanaimo bars

  • 3 736
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 209
здравейте, пускам темата с голямо извинение към Дамаянти, която ми заръча да го направя преди 100г., но загубих файла и едва днес го открих. не видях да има подобен сладкиш тук, а този ми се струва страхотен. моля ако имам грешки американските/бритиш мамите да ме поправят


Продукти
Долен слой :
1/2 чаша (1 пакетче) (113 грама) безсолно масло, на стайна температура
1 /4 чаша (50 грама) гранулира бяла захар
1 /3 чаша (30 грама) неподсладено какао (ползвам датско)
1 голямо яйце, разбито,
1 супена лъжица ванилия
2 чаши(200 грама) бисквити “Греъм” начукани- (крекери някакви са )
1/4  (65 грама) чаша кокосови стърготини (също подсладено или не , което
1 /2 (50 грама) чаша орехи едро смляни,
Пълнеж:
1/4 чаша (56 грама) безсолно масло, със стайна температура
2 - 3 супени лъжици със мляко
2 супени лъжици ванилен крем на прах или ванилен пудинг на прах
½ чаена лъжичка ванилия
2 чаши  (230 grams) пудра захар
Горен слой заливка :
4 унции (115 grams) полусладък  (натурален ) шоколад начупен на парчета
1 супена лъжица (14 grams) безсолно масло
Намаслете (или използвайте спрей за готвене)  тава 9 x 9 инча (23 x 23 см) .
Долен слой : в съд на ниска температура се стопява маслото. Разбъркайте захарта и какаото и ги изсипете постепенно в разбитите яйца. Постоянно бъркайте - до сгъстяване на сместа (1-2 минути). Махнете от огъня и добавете ванилията, трохите от грахам крекерите, кокосовите стърготини и счуканите ядки. Изсипете сместа равномерно в приготвената тава. Покрийте и сложете в хладилник докато стегне (около час).
Пълнеж: Разбийте с миксер, добавете останалите съставки. Ако сместа е прекалено твърда, за да се разбие добре, прибавете малко повече мляко. Разлейте над долния слой в тавата, покройте и отново охладете до стягане(близо 30 минути).
Горен слой: в термоустойчива купа над тенджера вряща вода, стопете шоколада и маслото. Покрийте с него пълнежа в тавата и изстудете.
За сервирането  : за да попречите на шоколада да се напука, използвайки остър нож и темперирайте до стайната температура преди да се режете.
Доза за около 25 парчета

рецептата е оттук http://www.joyofbaking.com/, а целият сайт е страхотен.

да ви е сладко Simple Smile

# 1
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Тъй като много обичам шоколадови десерти, този влиза в тефтера ми. Понеже е дълго описанието, обещавам да го прочета много внимателно и дано да може да се направи с наши продукти (т.е. да стане добре).

рецептата е оттук http://www.joyofbaking.com/, а целият сайт е страхотен.

Много хубави неща има на сайта, а горния сладкиш е конкретно това: http://www.joyofbaking.com/NanaimoBars.html

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 19:35 от М_е_г_и

Общи условия

Активация на акаунт