Ястия със субпродукти (дробове, сърца, трътки и т.н)

  • 7 070
  • 8
  •   1
Отговори
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Във връзка с обновяването на Готварската книга и по-лесното търсене и намиране на рецепти, с момичетата решихме да се обособят различни теми за различните раздели. Моля, пишете вашите въпроси и рецепти само и единствено в тях.

# 1
  • Мнения: 3 647
1 глава кромит лук, един пакет пилешки дропчета,
 1 пипер, 1 малък домат
сол, ч.пипер, къри
задушава се ситно нарязания лук ( може да е нарязан и на полумесеци), след 2 мин. се добавя  и нарязаната на  кръгчета пиперка ->задушава се още 2 мин
 прибвят се дропчетата и солта и се задушават. Нарязаните на къбчета домати се прибавят 5 мин. преди готовност. Накрая се прибавят и другите подправки
  bouquet 

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
1/2 кг свински черен дроб
5-6 големи глави лук

Свинският дроб се нарязва на парчета, измива се, посолява се и се овалва в брашно, след което се пържи. Готовите парчета се слагат в йенска тенджера или в друг съд с капак. След като се изпържат всичките парчета, в същата мазнина се запържва и лука, нарязан на едри резенчета - трябва да остане леко хрупкав. Сипва се върху дроба, захлупва се и трябва да престои около 15-20 минути, за да поеме дроба аромата на лука.
Сервира се с парченца лимон.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Пилешки трътки на шишчета

Трътките се сваряват, след което се нанизват по 4-5 на шишче, като шишчето пробива трътката през тясната страна, за да може широката страна да легне на скарата. След това се поръсват обилно с подправки по желание - чубрица, черен пипер, червен пипер, може и вегета или универсална подправка и се пекат на скара.

# 4
  • Мнения: 3 647
ЗАДУШЕН ЧЕРЕН ДРОБ
120 г дроб /телешки, агнешки/
1-2 сл олио
1 гл лук
чер пипер, магданоз, сол
Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато. В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, чер пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 294
Лесни пилешки дробчета
ПОРЦИИ: 3

ПРОДУКТИ:
400-500 гр. пилешки дробчета
150-200 гр. пресни печурки
50 гр. стафиди
100-150 гр. бекон
1-2 глави кромид лук
50-60 гр. масло
черен пипер
сол на вкус
ако ви се намира 5-6 зърна кардамон/хел/
кубче бульон - каквото имате


ПРИГОТВЯНЕ:
Изкиснете за няколко часа дробчетата във вода или мляко. Нарежете печурките ,лука и бекона на ивици. Поставете всички продукти и подправки в плоска открита тавичка, добавете 100 мл. вода, разбъркайте и запечете при 220 гр за 20-30 мин. Гарнирайте с картофено пюре или варени картофи. Да ви е сладко! Ако случайно ви остане пасирайте става страшен пастет!!! 

# 6
  • Мнения: 867
Пълнен свински далак
600-700 грама далак
3-4 с.л.ориз
1 глава лук
Далакът се измива добре и внимателно се прави дупка по продължението му/по-скоро отвор/
Лукът се задушава с мазнина, добавя се ориза, червен, черен пипер,сол, гьозум-вари си до полу-готовност. С малка лъжичка се пълни всеки далак с плънката. Нареждат се парчетата далак в тавичка, слага се малко масло-на кубчета,1ч.ч вода и малко соев сос, 2-3 с.л.бяло вино. Пече се покрита с фолио-поне 40 минути, след това се маха фолиото и още 15-20 минути да се запече.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
delyana, ама стават ли само 30 мин., не е ли малко времето  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 4 294
delyana, ама стават ли само 30 мин., не е ли малко времето  newsm78
да  Peace

Общи условия

Активация на акаунт