Запечени картофки-как???

  • 888
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 81
Здравейте момичета!!!
Много ми се папкат запечени картофки и броколи в алуминиевите формички и ви моля за помощ с рецепта   bouquet

# 1
  • Мнения: 732
Сваряваш картофите, но да не са много разварени, нарязваш ги на колелца.
Задушаваш броколите. Посоляваш на вкус, слагаш ги в алуминиевата формичка, отгоре слагаш настърган кашкавал и печеш 10 мин, до златисто  Mr. Green

# 2
  • София
  • Мнения: 10 825
Сваряваш картофите, но да не са много разварени, нарязваш ги на колелца.
Задушаваш броколите. Посоляваш на вкус, слагаш ги в алуминиевата формичка, отгоре слагаш настърган кашкавал и печеш 10 мин, до златисто  Mr. Green

Ще бъде хубаво да добавиш и малко масло, чубрица, риган.... може и естрагон. А ако имаш и течна готварска сметана, ще стане много вкусно  chef

# 3
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Записвам се в темата, за да я следя - обожавам всичко, що е с картофи  Heart Eyes

Как се получава хрупкавата коричка на картофите, без да има заливка отгоре, и без да изгарят  Crazy  newsm78

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Намасляваш алуминиевата формичка, нареждаш сварените и нарязани картофи, после на втори ред слагаш замразените броколи, наливаш до 1/3 от формичката готварска сметана, настъргваш кашкавал и печеш 20 мин. в предварително загрята фурна на 220 градуса.

# 5
  • Мнения: 27 524
Аз си ги пека сурови, не ги сварявам предварително. Ако са само картофки - им аслагам бира, вегета, мазнина, с или без лук, и черен пипер и пека. Ако са с броколи - пека ги под капак, докато омекнат и после ги запичам отгоре с поръсен кашкавал. Когато е с броколи слагам накрая сметана и топено или синьо сирене за сосче. Запичам до златиста коричка  Peace

# 6
  • Мнения: 1 771
Записвам се и аз, че имам маса картофи и няма изяждане, а и идеите ми се изчерпват.

# 7
  • Мнения: 577
тази рецепта е английска и в кьщи много я уважаваме Crazy
обелените и нарязани на едро картофи поставяме в посолена вода докато заврьт.през това време подставяме тава с олио(около 1,2 см над дьното на тавата) вьв силно загрятата на 220 градуса фурна.добре подсушените картофи порьсваме много леко с брашно и сол и поставяме вьв тавата с горещото олио.печем 40-50 мин като разбьркваме през 15.
получава се многоооо вкусна хрупкава тьнка коричка
   chef
P.S.обикновено когато приготвям тези картофи,20 минути преди а ги извадя от фурната,слагам и нарязани на лентички моркови и зеленчуци по желание(предварително минали през горепосочената продцедура,без да ги порьсвам с брашно)и стават просто прекрасни 

не сьм пробвала с броколи защото тях ги панирам,но предполагам ще се получи

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 00:47 от ani metcalf

# 8
  • Мнения: 3 647
сварени и намачкани картофи (почти на пюре )
намасляваш формичката и поравиш канапенце от картофите слагаш ред ор розички от броколи, отгоре правиш заливка от натрошено сирене, настърган кашкавал и яйце
печеш на 200- 220 за около 15-20 мин.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт