Постен ориз на котлон

  • 16 931
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 220
Моля, дайте някакви идеи за постен ориз на котлон. Аз по принцип все на фурна готвя, но изгоря проклетницата и ще ми я оправят чак след 20 дни. Ужас! Сега се сетих за тази манджа, ама нямам идея. Благодаря предварително!

# 1
# 2
  • Мнения: 1 492
Аз правя ориз на котлон много рядко, предпочитаме го на фурна.
Но като бързам, го правя така:
Задушавам каквито имам зеленчуци/праз/лук,чушка,морков,гъби/ прибавям и ориза за малко, заедно със зеленчуците. След това доливам вода или бульон 3 към 1, добавям подправки, обикновенно слагам вегета и малко чубрицаили магданоз и на слаб огън с капак, докато изври водата. доливам, ако се наложи.

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз го правя така:
Задушавам 1 глава лук в мазнината, добавям 1ч.ч. ориз, задушавам още 2-3 мин. После добавям замразените зеленчуци - грах, моркови, царевица (на око), заливам с 3 ч.ч. вода и варя докато се поеме водата. При сервиране поръсвам с 1 китка магданоз и готово!

# 4
  • Мнения: 27 524
Правя си го с грах, варя с много подправки и в бульон. Накрая понякога заливам с някакъв сос с плодове и зеленчуци на Ънкъл Бенс, става супер  Peace Сладко-кисел или пикантен или с ананасите.

# 5
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Аз го правя като tilieva , само че го махам от котлона преди да е извряла водата му, т.е. да остане малко водичка над ориза.Захлупвам с капак и ориза си изпива останалата водица.

# 6
  • Мнения: 261
Аз го правя като tilieva , само че го махам от котлона преди да е извряла водата му, т.е. да остане малко водичка над ориза.Захлупвам с капак и ориза си изпива останалата водица.
Peace
Правя го с каквото се сетя: с домати, с маслини, с гъби,  със спанак /напоследък това ми е хита/.
Като студентка се специализирах в готвенето на котлон. И сега понякога прилагам тази метода Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт